Virtualni arhiv Pakračkog lista

Veljača 2024

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 76 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački list
744

ODOBRENO 15 PROJEKATA Udrugama u kulturi 22.000 eura

  Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević donijela je 21. veljače Odluku o raspodjeli sredstava za projekte udruga u kulturi na području grada Pakraca te je na osnovu donesene Odluke potpisala pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1835

SKUPŠTINA SLAVONIJE PREKOPAKRA Željko Babac novi predsjednik

U prostorijama Nogometnog kluba Slavonija Prekopakra 25. veljače u Matkovcu je održana Izborna skupština na kojoj je izglasano novo rukovodstvo kluba, tako je predsjednikom postao Željko Babac zamij pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
649

POČETAK, OBRAT I POBJEDA Projekcija dokumentarca o početku Domovinskog rata

Grad Pakrac i Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika organiziraju tradicionalni program obilježavanja početka Domovinskog rata 1. i 2. ožujka 1991. godine. Gradska knjižnica se u pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
1063

GLAS ZA MASLAČAK Pomognite im osvojiti vrijedne nagrade!

Pakrački vrtić „Maslačak“ sudjeluje u natječaju Portala missMAMA i Pampers „Digni prstić za svoj vrtić!“ u sklopu kojeg svakog mjeseca po dva vrtića osvajaju vrijedne nagrade. U drugom krugu natječa pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1680

OZELENJAVANJE GRADA Posađeno 69 stabala vrijednosti 32.800 eura

Proteklih dana Grad Pakrac je ozelenjen sa 69 stabala, od čega se polovina odnosi na Aleju kestenova koja je dobila novi drvored crvenog divljeg kestena na potezu od zgrade „pedagoške akademije“ do pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
517

KUGLANJE Pobjede Pakrac-Papuka i Sloge

1. HKL sjever Ponikve - Pakrac-Papuk 1:7 Pakrac-Papuk je 24. veljače u 18. kolu na gostujućem terenu u zagrebačkoj Grmoščici upisao uvjerljivu pobjedu 1:7 protiv Ponikve te se s utakmicom manje pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
1153

OBILJEŽAVANJE DANA GRADA Bogat trotjedni program

Obilježavanje Dana Grada Pakraca trajat će tri tjedna, a započinje u subotu, 2. ožujka, kad će Bridge klub Pakrac u Gradskoj vijećnici održati 16. pozivni parski međunarodni turnir. Tijekom tri tjed pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
631

SPORTSKI VIKEND Marošević srebrni na Europskom prvenstvu

STRELIČARSTVO Sjajan nastup na Europskom dvoranskom prvenstvu u streličarstvu održanom u Varaždinu od 19. do 24. veljače imao je član Kune Dario Marošević osvojivši u timu sa Zoranom Velagićem i G pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
1116

PD PSUNJ 11. noćni uspon na Omanovac

  U subotu, 24. veljače planinari i planinarke, izletnici i ljubitelji prirode krenuli su na 11. noćni uspon na Omanovac u organizaciji PD „Psunj“ Pakrac. Okupili su se na trgu ispred pročitaj..

Kultura
Silvia Feltrin
1438

5. DJEČJI FESTIVAL DOMOLJUBNE PJESME Pobjednica Leona Milić iz Daruvara

Dvadesetak učenika osnovnih škola iz Zagreba, Dugog sela, Kutjeva, Daruvara, Pakraca i Lipika nastupilo je na 5. Dječjem festivalu domoljubne pjesme „Croatio iz duše te ljubim“ održanom sinoć u Hrva pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1054

BICIKLIZAM Marku Ljevaru bronca na međunarodnoj utrci u Istri

Članovi Biciklističkog kluba Titan Biljana Milić, Tihomir Šatrović i Marko Ljevar sudjelovali su 18. veljače na Parenzana Gravel Race te svo troje odvezli dionicu od 88 kilometara, a Ljevar je ostva pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
963

U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi, 620. broj „Pakračkog lista“ u kojem pišemo: Veselje Završava nam polako veljača, mjesec zaljubljenih, najkraći mjesec u godini, mjesec karnevala, maškara pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
731

SPORTSKI VIKEND Kuna u finalu Europskog prvenstva

  NOGOMET Posljednji ispit Hajduka prije prvenstva  NK Kamen Sirač - NK Hajduk Pakrac  Nakon pobjede Hajduka 3:0 nad susjedima iz Dobrovca u prijateljskoj utakmici odigranoj prije dv pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
720

OBILJEŽAVANJE POČETKA DOMOVINSKOG RATA Program povodom 33. godišnjice

Dječjim festivalom domoljubne pjesme „Croatio iz duše te ljubim“ koji će biti održan sutra, 24. veljače u Hrvatskom domu s početkom u 18 sati započet će ovogodišnje obilježavanje 33. godiš pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
489

POZIV ZA RODITELJE Program "Rastimo zajedno" prvi puta u pakračkom vrtiću!

Iz pakračkog vrtića pozivaju roditelje na uvodnu radionicu iz ciklusa programa radionica s roditeljima „Rastimo zajedno i mi” koji je namijenjen roditeljima djece predškolskog uzrasta (3-6 godi pročitaj..

Kultura
Pakrački list
657

POVIJESNA CRTICA GRADSKOG MUZEJA PAKRAC Obitelj Janković u Slavoniji

Kurija Janković, stara razglednica, poč.20.st. Piše: Jelena Hihlik U Muzeju grada Pakraca 26. siječnja otvorena je jedna zaista posebna povijesna izložba pod nazivom Obitelj Janković u Slavoniji - pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
545

OCD DELFIN Međuresorna suradnja u sustavu podrške žrtvama

  U organizaciji Centra za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ jučer je u vijećnici Grada Pakraca (zgrada Gradske uprave) održana edukacija naziva „Zašto je međuresorna suradnja važna u s pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
448

HCK PAKRAC Darivanje krvi u ponedjeljak

Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac poziva sve dobrovoljne darivatelje krvi, i one koji to tek žele postati, da se odazovu prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi koja će biti održana pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
927

TJEDAN PSIHOLOGIJE U PAKRACU O sebi treba stalno brinuti

„Mentalno zdravlje nije odredište već proces. Radi se o tome kako vozite, a ne kamo idete i kakav imate automobil“, samo je jedan od inspirativnih citata koje je iznijela pakračka psihologinja Nataš pročitaj..

PROMO ČLANAK
Silvia Feltrin
831

(PROMO) ENERGETSKA OBNOVA ZGRADE NA ADRESI  MATICE HRVATSKE 7 Planirana ušteda toplinske energije od 79 posto

U tijeku je obnova višestambene zgrade u ulici Matice hrvatske 7 s ciljem smanjenja energije potrebne za grijanje, odnosno ostvarenja energetske uštede kroz obnovu. Ukupna vrijednost projekta čiji j pročitaj..

Prosvjeta
Franjo Delač
536

ČITANJEM DO USPJEHA Čitalački seminar stručnjakinja iz Slovenije u osnovnoj školi

  Osnovna škola Braće Radića Pakrac 20. i 21. veljače domaćin je seminara koji u sklopu programa Erasmus provodi pet stručnjakinja iz slovenske udruge „Bralna značka“ (Čitalačka značka). Petra P pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
1353

SKUPŠTINA DVD-A DONJA OBRIJEŽ Posebni zbog najviše mladih vatrogasaca

  „Vaš DVD izdvaja se od ostalih zbog velikog broja aktivne omladine koju ste prikupili, a polako se uključuju i u rukovodstvo što mi je drago za vidjeti i čestitam vam na tome, isto kao i na že pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1369

SPORTAŠ GODINE 2023. Prispjelo 17 kandidatura u tri konkurencije

Kao i svake godine, pakrački sportski klubovi - članice Sportske zajednice Grada Pakraca, kandidirali su u postupku koji je trajao do 12. veljače ukupno 17 kandidata te najboljih pojedinaca sportaša pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
877

ŠAH Zapaženi nastupi kadeta Pakrac-Lipika u Starim Mikanovcima

Mladi članovi Šahovskog kluba Pakrac-Lipik su sredinom veljače ubilježili uspješne nastupe u kadetskoj kategoriji na natjecanju u Starim Mikanovcima. Naš predstavnik s najzapaženijim rezultatom bio pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1402

MINISTAR BEROŠ U PAKRACU Pacijente stavljamo u fokus zdravstvenog sustava

Opću županijsku bolnicu Pakrac i bolnicu hrvatskih veterana posjetio je danas ministar zdravstva u Vladi RH izv. prof.dr.sc. Vili Beroš kako bi se ravnateljici i djelatnicima bolnice zahvalio n pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1168

OMANOVAC ZIMSKA TRENING LIGA Antonio Đurčević pobjednik Lige

Jučerašnjim posljednjim kolom Omanovac zimske trening lige završeno je trkačko ligaško natjecanje po najpoznatijem pakračkom brdu Omanovcu kojeg su posljednjih tjedana okupirali domaći natjecatelji pročitaj..

Vijesti
Pakrački list
390

17. TJEDAN PSIHOLOGIJE U PAKRACU Predavanje o mentalnom zdravlju

Sedamnaesto izdanje Tjedna psihologije u Pakracu sugrađanima nudi zanimljivo predavanje psihologinje Nataše Major, pod nazivom "Tko te pita kako si" koje će biti održano u utorak, 20. veljače u pročitaj..

Sport
Pakrački list
683

GRAD PAKRAC Javni poziv građanima o prijedlozima dopune Prostornog plana uređenja

Grad Pakrac je u postupku pripreme izmjene Prostornog plana uređenja Grada Pakraca te je na svojoj službenoj stranici objavio Javni poziv građanima Pakraca o interesu - inicijativi za izmjenu i dopu pročitaj..

Kultura
Silvia Feltrin
558

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Lucić Fider: Prošla godina bila je vrlo aktivna i sadržajna

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća jednoglasno je usvojeno izvješće o radu Gradske knjižnice za prošlu godinu pa smo stoga zatražili od ravnateljice Monike Lucić Fider da nam ukratko sažme što pročitaj..

Vijesti
Franjo Delač
6330

GASTRONOMSKA PONUDA U PAKRACU Kad si gladan, nisi svoj

Ponekad nam se ne da kuhati ili se jednostavno želimo počastiti. Ponekad nam u goste dođu prijatelji, rodbina, pa ih poželimo izvesti. Stoga smo za ovu temu broja odlučili istražiti što se, kako i g pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 76