Virtualni arhiv Pakračkog lista

Svibanj 2023

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 88 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Sport
Domagoj Ajman
811

FUTSAL KVALIFIKACIJE Uspinjača Gimka oduzela 1. ligu Hajdukovcima Nove Gradiške

Izvor fotografije: HMNK Nova Gradiška Malonogometni klub Nova Gradiška u kojem nastupaju Filip Matijašević i Stjepan Petrović te ozljedom spriječeni Alen Grafina, nogometaši NK Hajduk Pakrac, u sus pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
762

VODE LIPIK Moguće zamućenje vode u Prekopakri i Kusonjama

Iz Voda Lipik d.o.o. obavještavaju potrošače o mogućem zamućenju vode na području Prekopakre i Kusonja zbog kvara na Vodozahvatu Gornja Šumetlica uzrokovanog velikim oborinama 30. svibnja. Mole potr pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1486

MOTOCROSS UTRKA "BLJESAK" 2023 Program prepolovljen, ali ne i dojam

Okupljeni su mogli biti vrlo zadovoljni jučerašnjom utrkom "Bljesak" održanom u Matkovcu pod pokroviteljstvom Grada Pakraca. Sav trud članova Moto kluba Pakrac-Lipik pri pripremi staze i organizacij pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
948

DAN DRŽAVNOSTI Zahvale zaslužnima za stvaranje neovisne Hrvatske

Izaslanstvo Grada Pakraca predvođeno gradonačelnicom Anamarijom Blažević, predsjednikom Gradskog vijeća Miroslavom Ivančićem, uz nazočnost dijela gradskih vijećnika, kao i predstavnika udruga proist pročitaj..

Prosvjeta
Silvia Feltrin
1266

OŠ BRAĆE RADIĆA Vrtnim festivalom i zabavnim programom obilježen Dan škole

Veselo, zabavno, ali i svečano bilo je jučer u Osnovnoj školi braće Radića, gdje je uz Vrtni festival u školskom vrtu održan i bogat program u holu škole kojeg su pripremili učenici i učitelji kako pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
968

NOGOMET Početnici i stariji pioniri Hajduka prvaci lige, derbi 2. ŽNL pripao Badljevini

4. MŽNL SB-PŽ NK Hajduk Pakrac je u nedjelju na domaćem terenu u pretposljednjem kolu pobijedio Požegu 4:1 te tako preskočio Slobodnicu pa se sada nalaze na 8. mjestu. Pakračani su u svim elementim pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
883

GD HCK PAKRAC Na drugoj ovogodišnjoj akciji prikupljeno 89 doza krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Pakrac i Zavoda za transfuzijsku medicinu, danas je u prostoru Vatrogasnog doma u Lipiku provedena druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
3070

GLS PAKETOMAT Jednostavno preuzimanje paketa

Pakrac je danas dobio svoj prvi GLS paketomat. Prolazivši pored tržnice, na ulaznoj strani do zgrada, zatekli smo zaposlenike dostavne službe GLS-a kako postavljaju paketomat, mjesto gdje će korisni pročitaj..

Kultura
1154

OŠ PAKRAC Oslikanim zidom šalju poruku mira

Pakrački učenici šestih razreda danas su oslikavali prolaz kod Privredne banke, u sklopu projekta Centra za mirovne studije pod nazivom „P. S. Pokreni solidarnost“ kojeg podržava Ministarstvo znanos pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1067

MOTOCROSS UTRKA BLJESAK Sutra moto spektakl u Matkovcu

Utrka međunarodnog prvenstva Hrvatske u motocrossu bit će održana sutra, 30. svibnja. Članovi Moto kluba Pakrac-Lipik na stazi u Matkovcu ugostit će najbolje vozače u utrci za prvenstvo Hrvatske međ pročitaj..

Vijesti
587

SKUPŠTINA UHVIDRE PAKRAC Godina uobičajenih aktivnosti

Predstavnici Udruge HVIDR-a Pakrac u prošloj godini sudjelovali su u svim obilježavanjima obljetnica iz Domovinskog rata i povijesti hrvatskog naroda na području Pakraca i Lipika te i u drugim kraje pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1317

2. OMANOVAC TRAIL Sve bolji odaziv lokalnih trkača

Jučer je kod planinarskog doma na Omanovcu održana 2. Omanovac trail utrka u organizaciji Udruge maratonaca SMŽ „Heroji ne umiru“ pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Turističke zajednice Grada Pakr pročitaj..

Vijesti
984

ZADNJI DAN MULTIPAKA "Dobro dvorište", još bolje vibre i pune slušaonice

Izložba najnovije HI-FI tehnologije, odlično piće i hrana te cjelodnevni prigodni sadržaj „Dobrog dvorišta“, glavne su karakteristike jučerašnjeg, programski najbogatijeg, zadnjeg dana Multipaka, ko pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
3693

PAKRAČKI GIMNAZIJALCI Obilježili 55. godišnjicu mature

Generacija maturanata pakračke gimnazije koja je maturirala u školskoj godini 1967/68. okupila se danas ispred zgrade stare gimnazije kako bi obilježili 55. godišnjicu mature. Kako su nam rekle Zden pročitaj..

Vijesti
781

4. DAN MULTIPAKA Radionica i koncert

U gradskoj knjižnici sinoć je održana radionica lutkarstva i perkusije kojeg je vodio glumac i redatelj, Igor Baksa. U 90-minutnoj radionici, Baksa je prikazao tjelesno lutkarstvo kao način umjetn pročitaj..

Prosvjeta
Domagoj Ajman
2557

NORIJADA Ispraćaj generacije pakračkih maturanata

  Danas su učenici završnih razreda Srednje škole Pakrac obilježili kraj srednjoškolskog obrazovanja na igralištu pored škole, takozvanom norijadom, odnosno ludim danom. Ravnatelj i profesori su pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1390

MULTIPAK 2023. SLUŽBENO OTVOREN Jedinstvena manifestacija u ovom dijelu Europe

Iako program jedanaestog po redu Multipaka traje već nekoliko dana, danas je upriličeno svečano otvorenje HI – FI izložbe, najveće multimedijalne manifestacije ovog dijela Europe. Izložbu je otvori pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
1031

U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi 612. broj „Pakračkog lista“ u kojem  pišemo: Nevidljivi neprijatelj U vremenu „od Lista do Lista“ obilježili smo dostojanstveno, svaki na svoj način pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
706

HCK PAKRAC Darivanje krvi u ponedjeljak

Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac poziva sve dobrovoljne darivatelje krvi da se odazovu drugoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi koja će biti održana u ponedjeljak, 29. svi pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
936

KNJIGA „ISLAND – HIMALAJA U PET MOTO PRIČA“ Putujte na istok, ne na zapad!

„Na našim putovanjima jako često smo osjetili dobročinstvo od nepoznatih ljudi, kojima to nikada nećemo moći uzvratiti, ali nije cilj da vratimo njima, nego da mi isto tako pomognemo nekom trećem, n pročitaj..

Prosvjeta
Domagoj Ajman
1031

MULTIPAK Učenici se zabavili uz glazbu i igru

Dvorište kurije Janković danas se pretvorilo u glazbenu igraonicu. Profesorica Srednje škole Pakrac, Marina Grčević, u dvorištu je u suradnji sa svojim učenicima, fizioterapeutskim tehničarima, posl pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
887

ŽUPANIJSKI NOGOMETNI KUP Hajduk poražen u polufinalu

NK Hajduk Pakrac je jučer na domaćem terenu izgubio 2:1 polufinalnu utakmicu Županijskog kupa od NK BSK iz Buka. Tako će prošlogodišnji osvajač kupa BSK ponovno odigrati finale, a s druge strane sup pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1068

SREDNJA ŠKOLA PAKRAC Svečano proslavljen Dan škole

U Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman 18. svibnja obilježen je Dan Srednje škole Pakrac Svečanom sjednicom Nastavničkoga vijeća.Gradonačelnica Anamarija Blažević istaknula je da joj je drago što može p pročitaj..

Kultura
791

IZLOŽBA "HARMONIJA POKRETA" Plesni pokreti kao inspiracija

U gradskom muzeju sinoć je, u sklopu Multipaka, otvorena izložba „Harmonija pokreta“, Siščanke Kristine Mareković. Svečanost otvorenja izložbe izvedbom skladbe "Allegro" uveličao je učenik pakračke pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1068

VIJEĆE SRPSKE NACIONALNE MANJINE Poljoprivrednici na sajmu u Novom Sadu

U organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije i Nikole Ivanovića, zamjenika županice ispred srpske nacionalne manjine, 50-ak poljoprivrednika sa područja naše županije p pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
965

OŽB PAKRAC 89 umrlih s koronom ili od nje

„Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o proglašenju prestanka epidemije bolesti COVID-19 od 12. svibnja 2023. godine, Opća županijska bolnica Pakrac i bolnica hrvatskih veterana ukinula je sve e pročitaj..

Vijesti
997

DOKUMENTARNI FILM „LJUBAV, SMRT I NJEMAČKE MARKE“ Glazba kao spas od svakodnevice

Dokumentarni film „Ljubav, smrt i njemačke marke“ imao je sinoć svoju hrvatsku premijeru u Gradskoj knjižnici Pakrac u sklopu Multipaka. Uslijed potpisivanja međudržavnih ugovora, 60-ih godina prošlo... pročitaj..

Vijesti
Domagoj Ajman
845

ZAPOČEO MULTIPAK Najmlađim učenicima predstavljena hi-fi oprema

U gradskoj vijećnici kurije Janković slušaonicom za školarce započeo je Multipak program kojeg organizira zajedničkim snagama Robertoshop, Muzej Grada Pakraca i Gradska knjižnica Pakrac. Takozvanim pročitaj..

Sport
Domagoj Ajman
1432

LAĐARSKI KUP GRADA LIPIKA Na Ramincu veslački spektakl

Hrvatsko šumarsko društvo - ogranak Bjelovar organizira Lađarski kup. Utrka će biti održana 10. lipnja na jezeru Raminac, a sudjelovat će ekipe koje godinama veslaju na Maratonu Lađa, amaterskom spo pročitaj..

Vijesti
1483

GRAD PAKRAC Potpisani ugovori za poduzetnike i udruge

  U prostoriji pakračke gradske vijećnice održano je potpisivanje ugovora za dodjelu poticaja prvog kruga "Programa poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva na području Grada Pakraca za pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 88