Virtualni arhiv Pakračkog lista

Siječanj 2021

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 44 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Darko Baronica
835

SKUPŠTINA UDRUGE INVALIDA RADA Zaposlena osoba u Udruzi pruža nove mogućnosti

Pružanje pomoći i upoznavanje članstva s novim zakonima i propisima s posebnim osvrtom na one koji se odnose na zaštitu osoba s invaliditetom te pružanje pravne pomoći članovima koji iskažu potrebu pročitaj..

Kultura
Dinko Kliček
881

NOĆ MUZEJA 2021: Zgodan spoj prošlosti i budućnosti

Prazninu društvenih događanja uslijed protuepidemioloških mjera djelomično je popunila 16. Noć muzeja obilježena u pakračkom gradskom Muzeju kao i u Muzeju vojne i ratne povijesti, odnedavnom smješt pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
1011

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 584. broj Pakračkog lista   Bomba 25 godina nakon rata Ovaj tjedan smo svjedočili nezabilježenom zločin pročitaj..

Sport
Dinko Kliček
1446

NOGOMETAŠI KREĆU, OSTALI NE! Od 1. veljače dozvoljene samo aktivnosti na otvorenom

Sportski siječanj je prošao u iščekivanju nove odredbe Nacionalnog stožera Civilne zaštite, suprotne od one koja je do daljnjeg zabranila sve sportske aktivnosti na amaterskim razinama. Njome je, me pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
865

NAKON JUČERAŠNJEG BOMBAŠKOG NAPADA Prijava za tri kaznena djela

Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela pročitaj..

Magazin
Darko Baronica
877

OSIGURANJE GRADSKE IMOVINE: Objekti nisu osigurani od potresa

Gradske nekretnine nisu osigurane od štete koje bi mogle nastati potresom, proizlazi iz aktualne police osiguranja koju Grad ima sklopljen s jednom osiguravajućom agencijom.   Prema toj pol pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
827

KORONAVIRUS: Cijepljeno 1220 osoba, broj oboljelih znatno opao

Od 4. siječnja kada je počelo cijepljenje na našoj županiji pa do danas, protiv koronavirusa cijepljeno je 1220 osoba, od čega 382 osobe s dvije doze. Oko trećine tog cjepiva potrošeno je na područj pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
783

JUTROS U PAKRAČKIM VINOGRADIMA: Eksplozivnom napravom ozlijeđena dva muškarca

Oko 9 sati i 20 minuta u Ulici Jana Žiške u Pakracu (istočni vinogradi) muška osoba bacila je eksplozivnu napravu na dvije muške osobe kojima je u tijeku pružanje pomoći u pakračkoj bolnici. Na mjes pročitaj..

Kultura
Silvia Feltrin
903

NOĆ MUZEJA U PAKRACU Dio sadržaja digitalno, u prostoru ograničeno

Muzej grada Pakraca i Muzej vojne i ratne povijesti  u petak će obilježiti 16. nacionalnu Noć muzeja, no u nešto drugačijem izdanju nego prijašnjih godina. Nacionalna akcija koja je dosad privl pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
789

GRADSKA UPRAVA: Prikupljaju prijave štete od potresa

Župan Alojz Tomašević proglasio je prirodnu nepogodu – potres na području gradova Pakraca i Lipika nastalu uslijed uzastopnih potresa krajem prosinca 2020. i početkom siječnja ove godine te time obv pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
949

PROBLEMI ZLATKA GRČEVIĆA S AGLOMERACIJOM: "Oštetili su mi auto, zatvorili izlaz iz dvorišta. Gazimo po fekalijama!"

Projekt aglomeracije, što se naveliko provodi na pakračko-lipičkom području, nesumnjivo će ovdašnjem stanovništvu u budućnosti donijeti mnogo toga dobrog. Zato svi oni pod normalno prihvaćaju razrov pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
799

RASPRODAJA DVORIŠTA „PAPUKA“ : Za sedam parcela pristiglo 10 ponuda

Završen je natječaj za prodaju zemljišta u Gospodarskoj zoni „ Pakrac 1“, nekadašnjeg industrijskog dvorišta Drvne industrije „Papuk“. Ukupna površina zemljišta nešto je manja od 70 tisuća četvornih pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
754

POLICIJA: Za seriju prekršaja kazna 22.500 kuna

Novčana kazna u iznosu od 22.500 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca izrečena je 65-godišnjem vozaču koji je u nedjelju oko 17,40 sati pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
745

CRKVA UBDM: Održano središnje ekumensko slavlje

Prigodom Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana, u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije održano je sinoć središnje ekumensko molitveno slavlje Požeške biskupije. Predvodil pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
864

PROJEKT „SVIJET GRAŠEVINE“: Veliki korak bliže oživljavanju Spahijskog podruma

Izborom projektanata za unutarnje uređenje i opremanje, polovinom prosinca projekt „Svijet graševine“ ušao je u novu fazu. Prema potpisanom ugovoru s arhitektonskim studijom iz Zagreba vrijednom 340 pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
776

UNAZAD DESETAK DANA: Četiri ruševine manje

Uklanjanjem ruševne kuće na uglu Prilaza na mali most i Preradovićeve ulice danas je nastavljen postupak uklanjanja derutnih objekta zaostalih još iz Domovinskog rata. U ovoj akciji, ovog tjedna Aut pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
781

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE Troje na posao u inozemstvo

Posljednjeg dana prosinca u evidenciji nezaposlenih pakračkog Zavoda za zapošljavanje bilo je 514 osoba, što je za 16 više nego mjesec dana ranije, ali i za 56 više nego posljednjeg dana 2019. godin pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
1101

LAJK NA LAJK DO POBJEDE Najbolji igrač Međužupanijskih liga je Alen Grafina!

Prema izboru navijača Alen Grafina iz pakračkog Hajduka najbolji je igrač MŽNL Brod/Požega. U organizaciji portala Sportalo.hr, on je u finalu virtualnog nadmetanja na njihovoj Facebook stranici, ve pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
739

U CRKVI UBDM: Središnje biskupijsko ekumensko slavlje

U subotu, 23. siječnja s početkom u 18 sati u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije bit će održano Središnje biskupijsko ekumensko slavlje koje će predvoditi požeški biskup Antun Š pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
915

PAKRAČKE ŠKOLE U učionicama trećina učenika

Jučer  se u dvije pakračke škole na nastavu u učionice vratilo 386 učenika, a 645 i dalje ima online nastavu. U Srednjoj školi Pakrac na nastavu u učionicama koja je prekinuta 6. prosinca vrat pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
787

NATJEČAJ LAG-a "ZELENI TROKUT" Novi europski bespovratni novci poljoprivrednicima

Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava za nositelje projekata koji imaju sjedište/prebivalište na području LAG-a „Zeleni trokut“ (jedinici lokalne samouprave Pakrac, Lipik, Novska, Jase pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
814

PO 28. PUT: Biramo najboljeg sportaša Grada

Bez obzira što su epidemiološke mjere lani uvelike prorijedile treninge i natjecanja, Pakrački list po 28. put pokreće izbor sportaša godine Grada Pakraca za prethodnu godinu. Kao i posljednjih šest pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
762

U PROŠLOJ GODINI: Manje rođenja, vjenčanja, ali i smrti…

U okolnostima koronavirusa koji je obilježio prošlu godinu Grad Pakrac bilježi negativan trend u broju novorođene djece kao i sklopljenih brakova. Prema podacima pakračkog matičnog ureda na području pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
716

SUTRA U BADLJEVINI: Počinje cijepljenje pasa, imunost dvogodišnja

Sutrašnjim cijepljenjem pasa protiv bjesnoće u Badljevini, Veterinarska stanica Pakrac započinje ovaj uobičajeni proces za siječanj i veljaču na području Pakraca i Lipika. Još ove godine su u obvez pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
845

29. GODIŠNJICA LOGORA "BUČJE" Neprestano ukazivati na počinjene zločine!

Komemorativnim skupom pored kapele sv. Antuna na Bučju, u organizaciji Udruge logoraša srpskog koncentracijskog logora „Bučje“ Požeško – slavonske županije i Grada Pakraca te pod pokroviteljstvom mi pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
867

KORONAVIRUS: U Županiji cijepljeno 980 osoba, stanje se smiruje

U tri navrata u Požeško-slavonskoj županiji je do sada cijepljeno ukupno 980 osoba, uglavnom zdravstvenih radnika, zaposlenika i korisnika domova za starije osobe. Probno je cijepljeno 60 osoba u pe pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
1375

HELENA, MARTINA I ANA: NOGOMETAŠICE IZ PAKRACA U 1. ŽNL Obožavamo nogomet, želimo jednom i u inozemstvo!

Ništa više nije neobično kada doznamo da je Hajdukova škola nogometa iznjedrila novog talentiranog klinca, koji će nakon višegodišnjeg učenja prvih nogometnih koraka u njihovu dvorištu poći za ambic pročitaj..

Vijesti
Dinko Kliček
849

BANIJA UPOZORAVA - PROVJERILI SMO Osiguravamo li kuće i stanove ili vjerujemo prirodi?

Dva tjedna je prošlo od razornog potresa na Baniji, a slike stradalog područja i dalje su vrlo svježe. Žestoko podrhtavanje tla intenziteta 6,2 po Richteru nije samo prouzročilo golemu materijalnu š pročitaj..

Vijesti
Silvia Feltrin
885

STIPENDIJE STUDENATA Još 14 novih gradskih stipendista

Grad Pakrac će u ovoj studijskoj godini kroz četiri kriterija (socijalni, medicina, deficitarnost i redovni) stipendirati 45 studenata koji imaju prebivalište na području Grada Pakraca pri čemu 31 n pročitaj..

Vijesti
Darko Baronica
721

OPREZ VLASNICI PASA: U dva slučaja napali ljude

Noćas oko 4.15 sati u Pakracu u Ulici Pilanski put, 71-godišnjakinja je bez nadzora ostavila psa koji je bez povoda napao 61-godišnjaka. To je u posljednjih osam dana već drugi takav slučaj u Pakrac pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 44