Virtualni arhiv Pakračkog lista

Travanj 2020

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 58 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
790

PROJEKT „NISMO SAMI“ Milijun kuna za lakši život osoba s invaliditetom

„Nismo sami“ naziv je projekta vrijednog 1.069.000 kuna koji je kroz natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
758

PRODUŽENI PRVOSVIBANJSKI VIKEND Ostanite doma, jer nemate kud

Pred nama je produženi prvosvibanjski vikend koji je prethodnih godina obilovao ponajprije sportskim događajima kojima je obilježavana vojno-redarstvena akcija „Bljesak“. Kao što smo već najavili svi ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
949

PROJEKT OD 360 TISUĆA KUNA Uređenje “poučne staze” prema sv. Vidu

Narednih mjeseci u Pakracu će biti proveden 360 tisuća kuna vrijedan projekt “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvat... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1340

MIROSLAV DELAČ, AUTOPRIJEVOZNIK IZ BADLJEVINE Neodrađeni poslovi su izgubljeni zauvijek

Kako se ova situacija s pandemijom koronavirusa održava na lokalne gospodarstvenike pokušali smo saznati u razgovoru s Miroslavom Delačem, dugogodišnjim obrtnikom autoprijevoznikom. Autoprijevoznika s... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
794

ZAHVALJUJUĆI NOVIM MJERAMA Otvoren veći broj trgovina, knjižnica i muzej

Od danas se počinju primjenjivati nove Odluke Stožera civilne zaštite RH, kao dio prve faze popuštanja mjera u borbi protiv koronavirusa, koje se odnose na ponovni rad trgovina, obrta, knjižnica, knji... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
782

TRŽNICA Zbog neradnog petka prodaja sadnica premještena na srijedu, tržnica u četvrtak

U odnosu na protekla dva tjedna došlo je do male izmjene u radu pakračke tržnice. Zbog obilježavanja Međunarodnog praznika rada (petak, 1. svibnja), umjesto u petak prodaja sadnica bit će održana u sr... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1109

PAKRAČKI PROIZVOĐAČI SUGLASNI Unatoč štetama cijene jagoda nećemo podizati

Promjenjive vremenske prilike karakteristične za ovo doba godine itekako su utjecale na nadolazeću sezonu jagoda. Prvom proljetnom voću krajem ožujka zaprijetio je snijeg, a potom i učestali jutarnji ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
739

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE: Za pet tisuća zaposlenih plaću osigurala država

U ožujku je, iz evidencije pakračkog Zavoda za zapošljavanje, posao dobilo 39 osoba što je šestero manje nego u veljači, odnosno sedmero manje nego lanjskog ožujka. Osobe koje su pronašle posao uglavn... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
775

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 575. broj Pakračkog lista. Nije svako zlo za zlo Ovo je naš drugi broj koronavirus Lista. Naravno da u uvjetima kad... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
758

GRADSKI STOŽER CZ Dozvoljeno paljenje vatre na otvorenom

Gradski stožer civilne zaštite Pakraca, u dogovoru s Vatrogasnom zajednicom i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, od danas dozvoljava paljenje vatre radi spaljivanja biljnog korova na otvorenom, izvij... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
828

Noć knjige u virtualnom obliku

“S knjigom nisi izoliran“, poruka je ovogodišnje, devete Noći knjige koja će biti posvećena aktualnoj temi promjene. Promjena je zahvatila i ovu manifestaciju koja će, po prvi puta u virtualnom obliku... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
769

Uz tržnicu četvrtkom, u petak ponovo prodaja sadnica

Pakračka tržnica ovaj će tjedan raditi jednako kao i prošli, što znači da će u četvrtak (23. travnja) od 8 do 13 sati raditi bijela i zelena tržnica, a u petak (24. travnja) će u isto vrijeme na otvor... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
769

GRADONAČELNICA ANAMARIJA BLAŽEVIĆ Gradska kasa nije oboljela

„O utjecaju mjera vezanih uz sprečavanje koronavirusa na punjenje, odnosno pražnjenje gradskog proračuna, kao i o potrebama provođenja restriktivnih mjera, posebice na plaće onih koji je u potpunosti ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
745

Komunalac se vraća redovnom radu

Iz pakračkog Komunalca nas obavještavaju da je ponovo uspostavljen rad sa strankama u njihovim prostorijama, uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera. Korisnici usluga mogu ulaziti jedan po je... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
834

POZIV IZ STROSSMAYEROVE Mišo Cvišić: "Uslijed brojnih sanacija vodovoda, oštećena mi je kuća…"

Drugog dana radova na sanaciji kolnika u Strossmayerovoj ulici, što iz programa redovnog održavanja županijskih cesta na području Pakraca provodi Županijska uprava za ceste Požega, u našu redakciju ja... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
758

PAKRAČKA GRADILIŠTA: Radi se mada poteškoća ima

Unatoč problemima s dobavom materijala i samoizolacijom na pakračkim gradilištima tijekom travnja se ipak radi. Na onom od aktivnih najvrednijem, energetskoj obnovi bolnice, vrijednoj više od 13 milij... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
769

Ribičima odobren ribolov

Uz suglasnost Nacionalnog stožera civilne zaštite, načelnik Stožera CZ Požeško-slavonske županije Vedran Neferović, donio je danas Odluku kojom se odobrava rekreativni ribolov na ribolovnim vodama na ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
735

OVE ZIME Potrošnja plina jednaka lanjskoj

Uvriježeno mišljenje je da je zima 2019/20. bila toplija od nekoliko prethodnih. No analiza potrošnje plina koju su radi svojih potreba, ali i nas medija, napravili zaposlenici Komunalca, našeg lokaln... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
786

Na području županije kretanje bez propusnica

Od jučer je kretanje na području županije moguće bez propusnica, odluka je to Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Za odlazak u mjesta druge županije i dalje treba e-propusnica koju izdaje Stož... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
778

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC „Priče četvrtkom“

Gradska knjižnica zatvorena je gotovo mjesec dana, no njeni djelatnici marljivo rade kako bi svojim korisnicima ponudili različite zamjenske sadržaje dok traju ove izvanredne mjere. Prije dva dana pok... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
811

Grad je živnuo, redovi sve duži

Sukladno dijelu godine i proljepšavanju vremena grad je u odnosu na protekla tri tjedna posljednjih dana živnuo. Primjetljivo je to po redovima na najfrekventnijim mjestima koji su sve duži. Danas je ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1983

GORDANA NIKLES, OBITELJSKA LIJEČNICA Drugih bolesti kao da više i nema

Širenje pandemije koronavirusa značajno je smanjilo gužve kod liječnika obiteljske medicine diljem Hrvatske i čekaonice su gotovo prazne, a umjesto pregleda, liječnici većinu vremena provode na telefo... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
745

ČETVRTAK Tržnica radi uz primjetnu visoku odgovornost posjetitelja

Prometno je i ovog četvrtka na pakračkoj tržnici koja je, kao i prošlog tjedna, otvorila vrata kupcima s kompletnom ponudom bijelih i zelenih proizvoda, a radi sukladno preporučenim sigurnosnim mjeram... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
753

RADOVI U STROSSMAYEROVOJ: Saniraju kolnik

Frezanjem dijela kolnika u Strossmayerovoj ulici (kod kapele sv. Josipa) danas su počeli konkretni radovi iz ovogodišnjeg programa redovnog održavanja županijskih cesta na području Pakraca koji provod... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
857

TRŽNI DANI U četvrtak tržnica od 8-13, u petak prodaja sadnica

Kao i prošli tjedan bijela i zelena tržnica ovog će četvrtka (16. travnja) raditi od 8 do 13 sati, dok će u petak biti organizirana prodaja sadnica cvijeća i povrća, obavijestio nas je Alen Stipić, vo... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
841

VAŽNI LJUDI IZ SJENE "Nisam heroina, samo radim svoj posao"

Usred borbe s koronavirusom, dok je pola zemlje pod rigoroznim mjerama, a druga polovina radi umanjenim intenzitetom primjenjujući sve moguće mjere zaštite ili prakticirajući rad na daljinu, jedna se ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
736

POLICIJA: Miran Uskrs u Pakracu i Lipiku

U jutrošnjoj dnevnoj informaciji iz Policijske uprave požeško-slavonske, tijekom proteklog produženog uskršnjeg vikenda, policija nije zabilježila niti jedan događaj na području Pakraca i Lipika vrije... pročitaj..

PROMO ČLANAK
Pakrački List
765

[PROMO] "ZAŽELI I TI BITI JEDNA OD NJIH" LIPIK Sretan Vam Uskrs!

Svim građankama i građanima grada Lipika, korisnicima projekta "Zaželi i ti biti jedna od njih" i svim ljudima dobre volje, čestitamo najveći kršćanski blagdan. Neka u svima probudi nadu, mir i međuso... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1083

DARKO KELEMEN, RAVNATELJ BOLNICE LIPIK Investicije i pacijenti na čekanju, zaposlenici na odmoru

 U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik prije dva mjeseca su najavili za ovu godinu veliki investicijski ciklus težak oko 40 milijuna kuna. Što je ostalo od tih planova nakon silnih ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
716

DUHOVNI KUTAK: VLČ. JOZO ZORIĆ Isus: „Ne bojte se!“

Piše:  Jozo Zorić, pakrački župnik Sve što od čovjeka ostane kada smrt prekine tanku nit života, jest grobni kamen s natpisom: „Ovdje počiva…“ Oni kojima je taj život nešto značio, navratit će, i bar... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 58