Virtualni arhiv Pakračkog lista

Listopad 2019

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 93 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
753

ZAKLADA ANA RUKAVINA DOLAZI U PAKRAC Poziv građanima na akciju upisa u registar

Zaklada Ana Rukavina će u suradnji i na inicijativu mladih KPD „Sloga“ i Kluba mladih Udruge mladih Mali most  u sklopu projekta #Gradmalih#pokrenise# u Pakracu održati akciju upisa u Hrvatski regista... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
985

LAG DIJELI NOVCE POLJOPRIVREDNICIMA Ponovo nedovoljno zainteresiranih

Objavom konačne rang liste projekata odobrenih u sklopu provedbe 3. LAG natječaja za Tip operacije D "Ulaganja u osnovna sredstva tržišno orijentiranih  gospodarstava" koja je adekvatna mjeri 4 pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1525

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Fran Bralo i Antonija Kiš pobjednici u natjecanju čitanja naglas

Gradska knjižnica Pakrac bila je sinoć po sedmi put za redom domaćin gradskog natjecanja čitanja naglas na kojemu su se najboljima pokazali pakrački učenici Osnovne škole braće Radića Fran Bralo (4. r... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
735

IVA, ČESTITAMO! Predstavljen logotip uz koji će Hrvatska predsjedati Vijećem Europske unije

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u srijedu je predstavljen logotip hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Iva Primorac, studentica četvrte godine dizajna na Arhitektonskom faku... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
851

KLUB MLADIH AURORA Izložba likovnih radova kao zahvala za volontersku akciju mladih

Izložbom likovnih radova korisnika Udruge Latica i Centra za pružanje usluga u zajednici  Lipik koja je danas otvorena u holu Srednje škole Pakrac završena je volonterska akcija prikupljanja osnovnih ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
812

U SKLOPU NACIONALNOG PROJEKTA "Ružičasti listopad" u Srednjoj školi Pakrac

Promotivnom  fotografijom na igralištu kod Srednje škole Pakrac, oko 300 pakračkih srednjoškolaca obilježilo je danas „Ružičasti listopad“ u Pakracu, akciju koja se provodi u sklopu nacionalnog javnoz... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
768

ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE Školuju devet savjetnika u EU projektima

Devetero mlađih Pakračana prošloga tjedna je započelo dvomjesečno osposobljavanje za savjetnika u EU projektima koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji s požeškim učilištem „Maestro“. ... pročitaj..

Politika
Pakrački List
876

IZBORNA SKUPŠTINA FORUMA ŽENA SDP-A Mihajli Pavković novi mandat

"Dana 29. listopada 2019. godine održana je Izborna skupština Županijske organizacije socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Požeško-slavonske županije. Na Skupštini je izabrano vodstvo Foruma žena. Za pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
772

KOMUNALAC Zbog blagdana promjena termina odvoza smeća

Zbog blagdana Svih svetih pakrački Komunalac je izmijenio ustaljeni redoslijed odvoza kućnog otpada. Tako će sutra 31. listopada, uz redovan raspored pražnjenja kanti četvrtkom,  kante dodatno praznit... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1155

DOBRA VIJEST ZA UČENIKE I SPORTAŠE Sportska dvorana ponovo u upotrebi

Od jutros Gradska sportska dvorana Pakrac je ponovo u upotrebi za sve korisnike, izvijestio je Domagoj Ajman, tajnik Sportske zajednica Grada Pakraca koja upravlja dvoranom. Nakon dvotjednog prekida ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
722

GD HCK PAKRAC Zahvalnice dobrovoljnim darivateljima krvi

U povodu 25. listopada, Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, jučer je u Gradskom društvu Crvenog križa Pakrac organizirana prigodna svečanost na kojoj je zahvalnice za napunjena jubilarna darivanja krv... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
893

PAKRAČKIH 11 AKTIVNIH GRADILIŠTA Za građevinare plodna jesen, stanovništvu korist na proljeće

Zahvaljujući izuzetno lijepim i sunčanim vremenskim uvjetima, unatoč tome što je kraj listopada, građevinari su izuzetno aktivni na 11 gradilišta na području Pakraca čiji se radovi financiraju javnim ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
752

HRVATSKI ČASNIČKI ZBOR PAKRAC-LIPIK Obilježena 28. obljetnica ustroja 76. samostalnog bataljuna

Polaganjem vijenaca povodom 28. godišnjice ustroja 76. samostalnog bataljuna Hrvatske vojske jučer je u organizaciji Udruge Hrvatskog časničkog zbora Pakrac-Lipik odana počast svim poginulim hrvatskim... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
835

OGŠ PAKRAC Domaćin 1. Međužupanijske smotre komornih sastava Slavonije i Baranje

Osnovna glazbena škola Pakrac danas je po prvi put organizator i domaćin 1. Međužupanijske smotre komornih sastava Slavonije i Baranje, koja je održana u koncertnoj dvorani škole, a na kojoj je sudjel... pročitaj..

Sport
Pakrački List
827

KUGLAČKI VIKEND Slab seniorski vikend, odličan juniorski

Uvjerljiv poraz od 7:1 uz ukupan minus od čak 248 čunjeva pretrpjeli su kuglači Pakraca ovog vikenda u Đakovu od Fortune, do ove utakmice susjeda na tablici. Jedini pojedinačni  bod je osvojio Antonio... pročitaj..

Sport
Pakrački List
762

ŽUPANIJSKE LIGE Croatia petardom kroz Sulkovce, Slavonija sve bolja

Nogometaši Croatije iz Donje Obriježi do nogu su s 5:1 dotukli Sulkovce na njihovom terenu i tako upisali važne bodove u utakmici 10. kola 1. Županijske nogometne lige. Domaćin je poveo rano, već u 6.... pročitaj..

Sport
Pakrački List
1358

RUKOMET: RK LIPA Seniori i dalje uvjerljivi, uspjesi mladih

Seniori LiPe ostvarili su još jednu uvjerljivu pobjedu u 3.HRL Istok. Oni su u 6. kolu na domaćem parketu, ovaj put u Lipiku (zbog radova na pakračkoj dvorani), savladali Tenju s 33:24 (18:9). Ovom po... pročitaj..

Sport
Pakrački List
824

SK "KUNA" Uspješni u Sisku

U organizaciji Streličarskog kluba "Sisak", 26. listopada u dvorani Brezovica održano je natjecanje "Jesen u Sisku" WA 2x18 m. Radi se o turniru koji se boduje za Hrvatski kup i Ligu, između 80 streli... pročitaj..

Sport
Pakrački List
780

HAJDUK IZGUBIO U PAKRACU Golijada otišla na stranu Svačića

Hajduk je u 10. kolu MŽNL Požega-Brod ponovo propustio upisati bodove pred stotinjak svojih navijača na Gradskom stadionu u Pakracu gdje je s 3:4 poražen od solidnog Svačića iz Starog Slatinika. Iako ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
757

DANAS U PRODAJI Novi broj Pakračkog lista

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 569. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati: PRIČA S NASLOVNE STRANE: PAKRAČKIH 11 AKTIVNIH GRADILIŠTA Za gr... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
736

NEZAPOSLENOST U RUJNU Najčešće zapošljavani prosvjetari

Posljednjeg dana rujna na pakračkom zavodu za zapošljavanje u evidenciji je bilo 388 nezaposlenih osoba što je u odnosu na kolovoz povećanje za 7 ili nepuna dva posto. U odnosu na rujan 2018. broj nez... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
852

OGŠ PAKRAC Duo Gilming i Dropulić za Pakračane

Ivo Dropulić na violini i Petra Gilming na glasoviru Pakračanima su sinoć u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac izveli djela Ž. Droplića, Paganinija i  Brahmsa. Radi se o dva mlada vrsna ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
712

MLADOM VOZAČU IZ PREKOPAKRE Prijeti mu kazna od 20.000 kuna

Svakodnevno u medijima čitamo o ogromnim financijskim kaznama za prometne prekršaje koje čine pijani vozači ili vozači bez valjane vozačke dozvole. Sudeći prema jutrošnjem policijskom priopćenju jedna... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
765

MLADI "KPD" SLOGA Pjesmom i srcem za Doru

„Da sam ja netko“ naziv je humanitarnog koncerta za prikupljanje novčanih sredstava za našu malu sugrađanku Doru Perčin koja boluje od zloćudne leukemije, kojeg su sinoć organizirali mladi KPD „Sloga“... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
799

DRAGO MARTER, STALNI ČLAN ŽIRIJA „GRAHFESTA“ Ovako smo odabrali najbolji grah!

5. Grahfest je iza nas, a najboljim grahom ponovo se hvali ekipa iz dvorišta Šugićevih čiji je tanjur nakon 2017. godine ponovo proglašen najboljim. Tako je odlučio četveročlani žiri čiji je stalni čl... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1146

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Predstavljen dnevnik čitanja skladateljice Dore Pejačević

„Sama povijest čitanja je novi smjer u kulturnoj povijesti jer je stotinjak godina dominirala povijest knjige. Sada je u fokusu istraživanja interakcija između čitatelja i knjige odnosno kako, tko i k... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1004

OGŠ PAKRAC Koncert Petre Gilming i Ive Dropulića

U koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac u četvrtak 24. listopada s početkom u 18 sati koncert će održati glazbenici Ivo Dropulić na violini i Petra Gilming na glasoviru. Koncert je organizi... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
746

RAJMUND BRADIK, NAJČEŠĆI GOST IZ SLOVAČKE Veliki ljubitelj Hrvatske i Pakraca

U dobrim odnosima i suradnji Grada Pakraca i jedinica lokalnih samouprava iz Slovačke konstanta je Rajmund Bradik, dugogodišnji načelnik općine Jasenova, a u izaslanstvu Slovačke, prisutnom u povodu n... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
863

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC Predavanje o Dori Pejačević kao čitateljici

Budući da je središnja tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige glazba, u Gradskoj knjižnici Pakrac danas 22. listopada s početkom u 17 sati dr.sc. Dinko Župan s Hrvatskog instituta za povijest održa... pročitaj..

Sport
Pakrački List
1129

3. HRL ISTOK - RK LiPa: Savršeni niz i dalje traje

Rukometaši LiPe nastavljaju s pobjedama u 3.HRL Istok. Ovoga puta su u gostima bili bolji od Slavije iz Starog Petrovog 26:33 (12:13). Utakmicu bolje otvaraju domaćini koji su na početku uspješno name... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 93