banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Svibanj 2019

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 105 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
1013

DJEČJI VRTIĆ "MASLAČAK" Završna priredba i ove godine napunila dvoranu

Završna priredba polaznika Dječjeg vrtića “Maslačak” iz Pakraca, koja je večeras održana ponovo je do zadnjeg mjesta ispunila Gradsku sportsku dvoranu u Pakracu i potvrdila da se radi o jednoj od najp... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
974

MULTIPAK I SLUŽBENO OTVOREN Izlaže 43 izlagača iz 11 zemalja

„Multipak je otvoren“, zajednički su povikali petog dana njegovog održavanja organizatori Božidar Savi, Jelena Hihlik, Monika Lucić Fider i kao predstavnica pokrovitelja Grada Pakraca gradonačelnica A... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
883

SINOĆ U GRADSKOJ KNJIŽNICI Večer posvećena animaciji, dobrom štivu i filmu

Radionicom stop animacije, predstavljanjem knjige „Pank poduzetnici“ te projekcijom dokumentarnog film „Mjesta i ljudi“ sinoć je u Gradskoj knjižnici Pakrac završio četvrti dan programa ovogodišnjeg M... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
734

OGŠ PAKRAC Nagrađeni učenici predstavili se koncertom u "svojoj kući"

Drugi po redu godišnji koncert nagrađenih učenika, održan 30. svibnja u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac, okupio je na jednom mjestu sve nagrađene učenike ove ustanove koji su se s raz... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
734

TREĆA PREDSTAVA MJUZIKLA Ponovo puna dvorana

I za treću predstavu pakračkog hit mjuzikla „Tko pjeva zlo ne misli“ u režiji Dubravke Špančić i izvedbi glumačke družine KPD „Sloge“, izvedene sinoć u Hrvatskom domu, u dvoranu su se unosili dodatni ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
678

IZ POLICIJSKOG BILTENA Jučer puno posla za policiju

Pakrac je po sigurnosnim prilikama vrlo mirna sredina. No jučer je pakračka policija, sudeći po dnevnom biltenu Policijske uprave Požeško-slavonske, imala neuobičajeno puno posla. Najprije je stigla p... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
740

U SKLOPU NASTAVE HRVATSKOG JEZIKA Učenici osmih razreda posjetili "Pakrački list"

Redakciju Pakračkog lista danas je prijepodne (kao i u utorak) posjetila skupina učenika osmih razreda (8A i 8B razred) Osnovne škole braće Radića iz Pakraca s ciljem upoznavanja novinarskih formi int... pročitaj..

Politika
Pakrački List
888

KONSTITUIRANA VIJEĆA NACIONALNIH MANJINA Sva tri nova predsjednika

Od vijećnika izabranih na izborima 5. svibnja izborom predsjednika i potpredsjednika u gradskoj vijećnici su danas konstituirana vijeća talijanske, češke i srpske nacionalne manjine Grada Pakraca. Na... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
699

MULTIPAK 2019. Varteksova putujuća trgovina stiže i u Pakrac

U dvorište kurije Janković sutra 31. svibnja u Pakrac stiže Modabus, posebno opremljen putujući dućan tvrtke Varteks d.d., koji će od 14 do 20 sati biti gost ovogodišnjeg Multipaka. U okviru ove preze... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
722

U ZAGREBAČKOM HNK Održana praizvedba filma o evakuaciji pakračke psihijatrije

 PIŠE: Klara Špančić U zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu jučer se održala praizvedba dokumentarnog filma ''Pouke o čovječnosti'' redatelja Branka Ištvančića. Praizvedba je održana u povodu Dana... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
808

MARIJAN PROHASKA, PREDSJEDNIK NK "HAJDUK" PAKRAC Pobjedimo svaki put kada okupimo djecu i mladež

Nogometni klub Hajduk Pakrac polovinom lipnja obilježit će sto godina rada. Obilježavanje ove obljetnice najstarije pakračke sportske udruge zapravo traje na različite načine već cijelo proljeće, a št... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
716

PROJEKCIJA "GLASNIJE OD ORUŽJA" Uloga domoljubne glazbe u predraću i Domovinskom ratu

U sklopu trećeg dana programa ovogodišnjeg Multipaka u Gradskoj knjižnici Pakrac u srijedu je s početkom u 20 sati održana projekcija dokumentarnog filma Glasnije od oružja, autora Miroslava Sikavice.... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
828

MULTIPAK 2019. Branko Trajkov-Trak i ove godine gostovao u Pakracu

Zahvaljujući i ovogodišnjem programu Multipaka jučer je u Gradskoj knjižnici Pakrac održana bubnjarska radionica izuzetnog glazbenika i glazbenog pedagoga, poznatog kao i bubnjara “Zabranjenog pušenja... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
748

FOTO REPORTAŽA Tišina na gradilištima

Srijeda između 9 i 10 sati, pola radnog tjedna. Vrijeme oblačno uz po koju kap kiše. Temperatura ugodnih 16 stupnjeva. Rekli bismo idealno vrijeme za građevinare. No, nakon prijepodnevnog obilaska šes... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
678

PROGRAM MUP-a "MOGU AKO HOĆU" Osnovci posjetili policajce

U sklopu redovnog preventivnog programa „MAH 1 Mogu ako hoću“ Policijsku postaju Pakrac su u razdoblju od 27. do 29. svibnja posjetili učenici četvrtih razreda osnovnih škola Pakraca, Lipika, Poljane,... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
974

[LOCAL STORY] SINIŠA KARAČIĆ - SIKI: Rukama punih gelera pisao rukometnu povijest

“Poznajete me kao sportaša koji uvijek traži, ali i pruža maksimum, a takvo shvaćanje sporta nastojim kroz svoje sportsko djelovanje prenijeti i na mlađe generacije“, rekao je Siniša Karačić - Siki u ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
662

IZRADA REGISTRA PASA I MAČAKA Prvih 30 životinja u evidenciji

Manje pasa i mačaka lutalica na javnim površinama ima za cilj akcija prikupljanja podataka od građana/vlasnika o njihovim ljubimcima koju temeljom obveza i prava iz Zakona o zaštiti životinja i Komuna... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
904

PREDSTAVLJENA KNJIGA JOSIPA JOE MEIXNERA Utjecaj glazbe na čovjekovo zdravlje

„U svojoj srži glazba je čista matematika i fizika. Sve note koje čujete su frekvencije koje se isprepleću po zakonima matematike i fizike. Unatoč tome se dogodi čudo;  matematika i fizika se pretvore... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
799

OVOG ČETVRTKA U Hrvatskom domu ponovo“Slogin“  mjuzikl

U četvrtak 30. svibnja s početkom u 20 sati u Hrvatskom domu glumačka družina okupljena u Kulturno prosvjetnom društvu „Sloga“ na projektu „Ne živiš snove dok spavaš- probudi se“, financijski podržan ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
704

PAKRAC PLIN Obavijest o prekidu isporuke plina

Zbog strojarskih radova koje obavlja operator transportnog sustava Plinacro d.o.o. na plinovodu Dobrovac – Omanovac – Daruvar, iz poduzeća Pakrac plin d.o.o. obavještavaju potrošače plina da će u utor... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
729

MULTIPAK 2019. Slušaonicama za osnovnoškolce započeo ovogodišnji program Multipaka

Mini Mulltipak, ovogodišnji zaseban program kroz kojeg organizatori imaju namjeru najmlađe sugrađane upoznati s kvalitetnom glazbom i filmom, započeo je danas u Muzeju grada Pakraca slušaonicom za osn... pročitaj..

Politika
Pakrački List
788

IZBORI ZA EU U PAKRACU 30 posto izašlih najčešće zaokruživalo HDZ

Na jučerašnjim izborima za EU parlament na 22 biračka mjesta na području Grada Pakraca na izbore je izašlo 2092 glasača ili 29,78 posto upisanih čime smo gotovo identični državnom prosjeku, ali je to ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
726

NOGOMETNI VIKEND Dobrovac bod do naslova, Obriježani uzeli bod Trenkovu

U MŽNL Slavonije i Baranje Hajduk je u 25. kolu izgubio u Boboti od Borca s 2:0 i kolo prije kraja prvenstva na tablici zauzima 11. mjesto s 32 osvojena boda. Na oproštaju od sezone, u subotu (1. lipn... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
777

PLESNI KLUB DOLCE Gostovali na Reviji klasičnog i suvremenog plesa

Članice Plesnog kluba Dolce Pakrac - Lipik proteklog vikenda gostovale su na 16. Reviji klasičnog i suvremenog plesa "Dani Silvije Hercigonje" u kazalištu Trešnja u Zagrebu. Tom prilikom predstavile s... pročitaj..

Sport
Pakrački List
849

RK LIPA - RK PETRIJEVCI 35:38: Sezona završila domaćim porazom

U utakmici posljednjeg 26. kolu 3. HRL Istok odigranoj u pakračkoj sportskoj dvorani rukometaši LiPe poraženi su od Petrijevaca s 35:38.  U relativno izjednačenoj utakmici pred pedesetak prisutnih gle... pročitaj..

Politika
Pakrački List
816

IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT Do 11 sati izašlo 685 birača

Do 11 sati na 22 biračka mjesta na području Grada Pakraca na izborima za Europski parlament od 7022 birača je izašlo 685 što je manje od 10 posto, izvijestili su iz gradskog izbornog povjerenstva. Pri... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
712

SKUPŠTINA UDRUŽENJA OBRTNIKA Obrtnika je sve više

Na kraju prošle godine u Udruženju obrtnika Pakrac-Lipik je bilo 165 članova, četiri više nego godinu dana ranije, čime je nastavljen trend rasta broja obrtnika na području Pakraca i Lipika započet u ... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
720

DJEČJI VRTĆ NA DRŽAVNOJ SMOTRI PROJEKATA Pakrački projekt predškolaca među najuspješnijima

Dječji vrtić Maslačak Pakrac po prvi je puta sudjelovao na Državnoj smotri projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u području ranog i ... pročitaj..

Politika
Pakrački List
809

IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT Kutije čekaju 7022 birača

Biračke kutije čekaju 7022 pakračka birača, koliko ih je bilo na biračkom popisu prije desetak dana kada su zaključeni, sutra će moći glasovati na  na 22 biračka mjesta. U odnosu na nekoliko prethodni... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
890

BOLNICA LIPIK Deveti stručni skup sjećanja na dr. Šretera

U kongresnoj sali Quella Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik danas se održava 9. Balneološki skup „Dr. Ivan Šreter“ čiji su organizatori, uz Bolnicu, i Medicinski fakultet Sveučilišt... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 105
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić