Virtualni arhiv Pakračkog lista

Siječanj 2018

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 57 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
832

VLAK OD 5. VELJAČE Dvije direktne linije za Zagreb, više lokalnih

Kao što ste na našem portalu mogli pročitati još sredinom studenog prošle godine, pakračkom prugom će nakon 2014. godine ponovo biti uspostavljen željeznički putnički promet. Istina, obećanja su bila ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
812

KAKO SU SE PSI „NASTANILI“ U GRADSKI PRORAČUN Nisu krivi psi, nego vlasnici

  Ovo je priča o tome kako su nam se psi nepozvani  „nastanili“ u gradski proračun pa sada jedan gradski ćuko poreznog platiše košta više nego student-stipendist u Zagrebu, budući pakrački liječn pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
749

"Komunalac" nastavlja s odvozom papira na području Pakraca

Pakrački "Komunalac" nastavlja sa odvozom papira i kartona na području Pakraca. Donosimo točan raspored odvoza. 1.02. četvrtak– naselje Klisa +Prekopakra + Grad Pakrac i to ulice: - M.Gupca, V.Rehaka,... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
700

PAKRAC BROJNIM POGODNOSTIMA ŽELI PRIVUĆI DOKTORE Cilj zadržati postojeći i privući novi liječnički kadar

Trenutno jedan od najvećih problema s kojim su suočene mnoge bolnice i zdravstvene ustanove diljem Hrvatske je odlazak doktora i iseljavanje u inozemstvo. Problem manjka doktora nije zaobišao niti Pak... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
782

BIRAMO NAJBOLJE SPORTAŠE PAKRACA Kandidature čekamo do 10. veljače

Po 25. put Pakrački list pokreće izbor sportaša godine Grada Pakraca za prethodnu godinu. Kao i posljednje tri  godine partner nam je Sportska zajednica Grada Pakraca koja će osigurati nagradu od tisu... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1148

PAROHIJA PAKRAČKA&VSNM PAKRAC - Održana 5. Svetosavska akademija u Pakracu

U organizaciji pakračke Parohije i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca, u ponedjeljak je u pakračkoj Gradskoj vijećnici pred više od 150 posjetitelja i uzvanika održana 5. Svetosavska akade... pročitaj..

Sport
Pakrački List
776

"PETICA" Hajduku naslov u kadetsko/juniorskoj konkurenciji!

Mješoviti kadetsko-juniorski sastav Hajduka iz Pakraca pobjednik je poznatog malonogometnog turnira „Petica“ igranog tijekom siječnja u organizaciji Bjelovarsko-bilogorskog nogometnog saveza. Turnir j... pročitaj..

Sport
Pakrački List
778

KUGLANJE – SVE TRI LIGE Osvojena tek tri boda

Kuglači Pakraca odigrali su ovog vikenda na svojoj kuglani neriješeno 4:4 (3242:3208) protiv drugoplasirane Lepoglave. Pojedinačne bodove su donijeli izvrsni Zvonko Gnezda koji je srušio 601 čunj, te ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
784

„PRIJATELJI ZA GOGU“ U četvrtak koncert Harija Rončevića

U četvrtak 1. veljače s početkom u 19,30 sati u Hrvatskom domu „dr. Franjo Tuđman“ bit će održan humanitarni koncert s kojeg je sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen pomoći tijekom liječenja naše... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
970

PD PSUNJ Svečano obilježena 90. godišnjica organiziranog planinarstva u Pakracu

Povodom 90. godišnjice djelovanja i organiziranog rada Planinarskog društva Psunj iz Pakrac, u subotu 27. siječnja u pakračkoj gradskoj vijećnici održana je svečana skupština Društva. Osim svečarskog,... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
972

SINIŠA HORVAT, DIREKTOR VETERINARSKE STANICE PAKRAC I životinjama standard raste, ali netko to mora platiti

  Završena je sezona svinjokolje i masovne analize mesa na trihinelozu. Idući mjesec počinje akcija cijepljenja pasa. To su poslovi koje na ovom području obavlja Veterinarka stanica Pakrac. O tom pročitaj..

Sport
Pakrački List
1071

HAJDUKOV ZIMSKI KUNA KUP 2018. "Kuna" otišla u Novu Gradišku

Stariji pioniri „Sloge“ iz Nove Gradiške pobjednici su ovogodišnjeg  „Kuna kupa“ u konkurenciji U14, tradicionalnog pakračkog malonogometnog turnira koji se danas odigrao u pakračkoj sportskoj dvorani... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
743

PAKRAC MEĐU 110 GRADOVA U HRVATSKOJ Noć muzeja u znaku 200. godišnjice obrtništva u Pakracu

„U Pakracu se ove godine navršava 200. godina od osnivanja majstorskog ceha, a tako duga i vrijedna obrtnička povijest, koja zadire još tamo u srednji vijek, tema je koja zaslužuje biti središnji dio ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
732

PD „PSUNJ“ Obilježavaju 90-tu obljetnicu

Planinarsko društvo „Psunj“ Pakrac ove godine obilježava 90-tu godišnjicu organiziranog planinarstva u Pakracu. Dio obilježavanja obuhvaća svečanu sjednicu Skupštine Društva koja je sazvana za 27. sij... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
799

DANAS POSLIJEPODNE Novi broj Pakračkog lista

U novom broju možete pročitati: PRIČA S NASLOVNE STRANE: DRŽAVA IZRAČUNALA NOVE KOEFICIJENTE RAZVIJENOSTI Statistički živimo točno u  ekonomskom hrvatskom prosjeku Naš novi koeficijent razvijenosti iz... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
791

PROGRAMI MINISTARSTVA KULTURE U 2018. GODINI Pakracu 2,5 milijuna kuna

Prema odobrenim programima za financiranje i sufinanciranje, Ministarstvo kulture će na područje Pakraca u 2018. godini uložiti oko 2,5 milijuna kuna. U programu zaštite na nepokretnim kulturnim dobri... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
765

GRAD PAKRAC U PROJEKTU "ZAŽELI" Dvogodišnji posao za 30 nezaposlenih žena

Grad Pakrac s partnerima GD CK Pakrac, Hrvatski zavod za zapošljavanje i  Centar za socijalnu skrb Pakrac, objavio je na svojim službenim internet stranicama javni poziv za prijam u radni odnos na odr... pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
938

MLADA NINA BABOJELIĆ S monodramom na „Novigradsko proljeće“

  Pakračanka Nina Babojelić , učenica sedmog razreda OŠ Braće Radić Pakrac i ove se godine uspješno prijavila u Školu stvaralaštva „Novigradsko proljeće“ u kojoj je sudjelovala i prošle godine. R pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
723

SAVJET MLADIH PAKRACA Još uvijek bez kandidata

Iako je objavljen još krajem prosinca do danas u gradsku upravu nije stigla niti jedna kandidatura za isticanje kandidata za izbor u savjet mladih Grada Pakraca, a rok istječe 29. siječnja (ponedjelja... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
733

POTICAJNE MJERE GOSPODARSTVU Grad Pakrac osigurao sredstva za razvoj poduzetništva

Gradsko vijeće Grada Pakraca na svojoj 3. sjednici održanoj 11. prosinca 2017. godine donijelo je Odluku o poticanju zapošljavanja i razvoju poduzetništva na području Grada Pakraca. Odluka je to temel... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
748

RADIO KLUB PAKRAC Osvojeno vrijedno 6. mjesto u Hrvatskoj

Radio klub Pakrac dobitnik je priznanja za osvojeno 6. mjesto na UKV natjecanju Activity contest. Natjecanje je to u organizaciji Hrvatskog radioamaterskog saveza (HRS) koje se održava svake treće ned... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
751

EPIDEMIJE NEMA, ALI SVEJEDNO U Pakracu pacijentica umrla od gripe

Žena u starijoj dobi (79 godina) s kroničnim plućnim i srčanim zdravstvenim smetnjama umrla je krajem prošlog tjedna u pakračkoj bolnici od gripe, potvrdio nam je dr. Ante Vitalija, voditelj epidemiol... pročitaj..

Sport
Pakrački List
780

KUGLANJE 1.B HKL Pakračani maksimalno protiv Osječana

  Kuglači Pakraca zabilježili su kao domaćini  maksimalnu pobjedu od 8:0 nad osječkim Željezničarom u utakmici 13. kola 1.B HKL. Unatoč visokoj pobjedi Pakračani nisu  pravili tako dobre rezultat pročitaj..

Sport
Pakrački List
822

SK KUNA Uspješan vikend u Ljubešćici

U nedjelju 21. siječnja u Ljubešćici je održan WA 2x18 turnir u streličarstvu. U organizaciji streličarskog kluba "Grebengradski streličari" iz novog Novi Marofa nastupilo je oko 150 natjecatelja iz H... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
893

SA 655 METARA NADMORSKE VISINE Pogled s Omanovca na „more magle“

Ni u prvih dvadesetak dana siječnja na području Pakraca i Lipika, kao uostalom ni u cijeloj Slavoniji i većem dijelu Hrvatske, nismo dočekali snijeg. Štoviše, prevladavaju oblačni, kišoviti ali i magl... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
834

SAKUPLJANJE OTPADA Spasili 1.100 tona otpada

Stanovnici Pakraca, Lipika i okolnih naselja u prošloj godini proizveli su, ili bolje reći manje ili više adekvatno zbrinuli  oko 3300 tona raznog otpada Od te brojke pakrački Komunalac je na deponiju... pročitaj..

Sport
Pakrački List
907

ODBOJKAŠKI KLUB „VOLLEY LIPA“ Na promociji 200-tinjak djevojčica

U listopadu prošle godine samozatajno je osnovana nova pakračko-lipička sportska udruga Odbojkaški klub „Volley Lipa“ Lipik-Pakrac, a danas je u pakračkoj sportskoj dvorani svečano predstavljen odbojk... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
788

PRODAJA PAPUKOVIH NEKRETNINA Novim natječajem do kupca

Niti jedna ponuda nije pristigla na Trgovački sud u Sl. Brodu za kupnju bivšeg industrijskog dvorišta “Papuka“ DI Pakrac na javnu dražbu oglašenu u stečaju tvrtke „Grupe Ferdinand“ d.o.o koji je završ... pročitaj..

Sport
Pakrački List
762

NOVA PAKRAČKO-LIPIČKA UDRUGA Vraća se odbojkaški klub

U listopadu prošle godine samozatajno je osnovan Odbojkaški klub „Volley“ Lipik-Pakrac, a u subotu s početkom u 10,30 u pakračkoj sportskoj dvorani na prigodnom turniru imat će svoju prvu javnu pakrač... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
949

NEZAPOSLENOST I ZAPOŠLJAVANJE 2017. GODINE Statistički povratak u prošlost

U prošloj godini na području Pakraca i Lipika prosječan broj nezaposlenih osoba je iznosio 759, što je tek za jedan manje nego prije godišnjeg prosjeka od prije 10 godina čime smo se po statistici nez... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 57