Virtualni arhiv Pakračkog lista

Rujan 2017

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 95 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
744

OVOGODIŠNJI JAVNI RADOVI Produženi za dva mjeseca

Dobre vijesti u gradsku upravu su došle iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Obavijesti su Grad Pakrac da se ugovor o financiranje ovogodišnjeg projekta javnih radova, započetih u lipnju s rokom traj... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
740

26. GODIŠNJICA EVAKUACIJE PAKRAČKE PSIHIJATRIJE Ponosni sat povijesti s pogledom u budućnost

Prvim službenim ulaskom u zgradu bivše psihijatrije nakon evakuacije njenih pacijenata u noći na 29. rujna 1991. godine te otkrivanjem spomen ploče pred zgradom koja ukazuje na to što se ovdje dogodil... pročitaj..


Sport
Pakrački List
725

KUGLAČI U PUNOM POGONU Starta 3. i 4. liga

Utakmicom na pakračkoj kuglani između „Slavonskog banovca“ i  PPK Kutjevo  danas u 17 sati će započeti natjecanja u 3. i 4. Hrvatskoj kuglačkoj ligi. Ove sezone u trećoj ligi igraju „Papuk“ koji je la... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
735

DANAS U PAKRAČKOJ BOLNICI Obilježavanje najhumanije akcije Domovinskog rata

  Svetom misom u kapeli pakračke bolnice danas u 17 sati će započeti obilježavanje 26-godišnjice evakuacije pakračke psihijatrije – proglašeno najhumanijom bitkom u Domovinskom ratu. U odnosu na pročitaj..

Kultura
Pakrački List
716

DJEČJE GRADSKO VIJEĆE GRADA PAKRACA Najava Dječjeg tjedna

U organizaciji Kulturno – prosvjetnog društva „Sloga“ Pakrac, Dječjeg gradskog vijeća Grada Pakraca te Gradske knjižnice Pakrac, najavljujemo program Dječjeg tjedna koji započinje u ponedjeljak. Progr... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
719

DOVRŠENA STAMBENA ZGRADA NA PILANI Prvi stanari dobili ključeve

  Nakon više od sedam godina izgradnje, praćenih nizom administrativnih i drugih problema danas su na prigodnoj svečanosti uručeni ključevi stana i ugovori o korištenju za  šest obitelji prvih st pročitaj..

Kultura
Pakrački List
738

KPD „SLOGA“ PAKRAC U ponedjeljak počinje Dječji tjedan

Prigodnim programom, Kulturno-prosvjetno društvo „Sloga“ Pakrac obilježit će Dječji tjedan (2. - 8. listopada) i Međunarodni dan djeteta. Program će se održavati od ponedjeljka 2. listopada do četvrtk... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
712

JOŠ OVE JESENI Novi nogostup i asfalt na Pilani

  Ministarstvo regionalnog razvitka još ove jeseni će sufinancirati sa 190.000 kuna izgradnju pješačkog nogostupa od Ulice pilanski put prema Ulici radničkih sindikata, kao i asfaltiranje 410 met pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
698

OBRIS & PCP Radionica na temu: Zdrava mjesta rada za sve uzraste

Pučko otvoreno učilište Obris, Podružnica u Pakracu u suradnji s Poduzetničkim centrom Pakrac u utorak 3. listopada u 9,30 sati, povodom Tjedna cjeloživotnog učenja, organizira radionicu na temu „Zdra... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1252

DODJELA NAGRADE „MARKO TURČAN“ Dino Josipović ovogodišnji dobitnik

Dino Josipović, učenik tambure, ovogodišnji je dobitnik Nagrade „Marko Turčan“ koju Osnovna glazbena škola Pakrac devetu godinu zaredom dodjeljuje za izniman uspjeh te izvanredna postignuća učenika u ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
976

PAKRAČKA SREDNJA ŠKOLA HITNO TREBA NOVE UPISNE PROGRAME Više mladih Pakračana školuje se u Daruvaru nego u Pakracu

  Od 4. rujna u svim hrvatskim prosvjetnim ustanovama, školsko zvono uredno zvoni svakih 45 minuti za početak ili kraj školskoga sata. Ipak, u Pakracu ono više poprima obilježje zvona za uzbunu. pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
703

DAN POLICIJE Policajci posjetili pakračke dječje vrtiće

U prigodi obilježavanja Dana policije (29. rujna), u posjet našim najmlađim sugrađanima, polaznicima Dječjeg vrtića „Maslačak“, jutros su stigli policajci Darko Major i Ivan Bosanac kako bi ih upoznal... pročitaj..

Sport
Pakrački List
762

Nacionalni razvojni kamp HNS-a u Pakracu

Pakrački Hajduk je 25. i 26. rujna bio domaćin Nacionalnog razvojnog kampa HNS-a za mlade nogometaše rođene 2005. i 2006. godine koji je kroz ova dva termina organiziran na Gradskom stadionu. Kamp su ... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
705

Pakrački Mađari u posjetu Csepregu

Zahvaljujući sredstvima iz  projekta koje je Društvo Mađara Pakrac kandidiralo na zakladu „Bethlen Gabor“, članovi Društva Mađara Pakrac te članovi Zajednice Mađara iz Daruvara, 23. su rujna posjetili... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
788

OGŠ PAKRAC Održan koncert Hrvatskog klavirskog trija

Hrvatski klavirski trio, sastav kojega čine tri glazbenice iz Zagreba, nastupio je sinoć u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac, čime je otvorena sezona koncerata u ovoj školskoj godini. N... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1356

TROJE LIJEČNIKA PRIPRAVNIKA STIGLO U BOLNICU Danas pripravnici, na proljeće stažisti, jednom možda Pakračani

Nakon mnogo godina,  u pakračku je bolnicu na obvezni pripravnički staž 1. rujna stiglo troje mladih liječnika. Riječ je o 26-godišnjim mladim liječnicama iz Novske Ivani Zekić i Sandri Pagon te dvije... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
776

JAVNA TRIBINA O KATASTARSKOJ IZMJERI Prioritet – dogovor oko međe s prvim susjedom

Na koji način će građani vlasnici parcela sudjelovati u katastarskoj izmjeri, kako će se u cijeloj priči ponašati izvođač radova na terenu te na koji način se u dogovoru s prvim susjedom pripremiti za... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
699

KATASTARSKA IZMJERA Danas u Pakracu Javna tribina za sve vlasnike čestica

Državna geodetska uprava, Područni ured za katastar Požega, Odjel za katastar nekretnina Pakrac, pozivaju sve nositelje prava na katastarskim česticama na području katastarskih općina Pakrac i Prekopa... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1074

SAJAM SLAVONSKI BANOVAC Poziv za uređenje izloga u Pakracu

Povodom nadolazećeg pakračkog sajma „Slavonski banovac“, koji se ove godine održava deveti put, a zakazan je za subotu 21. listopada, iz Turističke zajednice Grada Pakraca pozivaju vlasnike i korisnik... pročitaj..

Sport
Pakrački List
726

ŽUPANIJSKE LIGE Dobrovac na čelu 2. ŽNL

  Županijski ligaši odigrali su proteklog vikenda redovno kolo. Prvoligaši su na rasporedu imali 4. kolo u kojem je Lipik potvrdio odličnu formu i kao domaćin lako savladao Papuk iz Velike. Pogot pročitaj..

Prosvjeta
Pakrački List
833

GRAD PAKRAC I SŠ PAKRAC Novi ugovor za „pedagošku akademiju“

Grad Pakrac i Srednja škola Pakrac  danas su obnovili ugovor o korištenju poslovnog prostora za potrebe izvođenja studijskog programa fizioterapije kao dislociranog stručnog studija Zdravstvenog veleu... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
696

9. SUSRETI OSOBA S INVALIDITETOM Oko 90 sudionika na igrama invalida

Invalidi rada članovi svojih udruga iz Daruvara, Križevaca, Zagreba, Županje, Požege, Pleternice, slovenske Metlike  i domaćina Pakraca sudjelovalo je na 9. susretima osoba s invaliditetom koje su odr... pročitaj..

Sport
Pakrački List
738

MŽNL SLAVONIJE I BARANJE Hajduk prosuo bodove u zadnjim sekundama!

  Niti nakon pet odigranih kola Hajduk ne zna za pobjedu. U subotu je u sklopu 5. kola Međužupanijske lige Slavonije i Baranje novajlija u ligi momčad Borca iz Kneževih Vinograda pogotkom u poslj pročitaj..

Kultura
Pakrački List
753

VSNM GRADA PAKRACA Proslavljena krsna slava Mala Gospojina

Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Pakraca jučer je u restoranu KTC-a pred više od 400 okupljenih gostiju s područja Pakraca i okolnih mjesta proslavilo praznik Rođenja Presvete Bogorodice - Malu ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
678

PRIOPĆENJE SDFŽ SDP-A Dan borbe protiv nasilja nad ženama

Danas se obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Povodom toga u nastavku prenosimo priopćenje Mihajle Pavković, predsjednice Foruma žena Socijaldemokratske partije Požeško-slavonske... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
703

DANAS U PRODAJI Novi broj “Pakračkog lista”

Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 541. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati: PRIČA S NASLOVNE STRANE: U pakračku srednju škola ponovo je ove... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
688

ZAKLJUČAK ISTRAŽIVANJA PAKRACA Zanimljivi rezultati zahtijevaju nastavak

„Smatramo da su istraživanja bila vrlo uspješna i da su iznjedrila izuzetno zanimljive rezultate. U budućnosti bi bilo potrebno dodatno proširiti i produbiti sonde 1 i 2, (o eventualnom nastavku istra... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
764

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA PAKRAC Pakrac ugošćuje Hrvatski klavirski trio

Osnovna glazbena škola Pakrac u ponedjeljak će, 25. rujna ugostiti Hrvatski klavirski trio, povodom čega će se održati koncert u organizaciji Ministarstva kulture i OGŠ Pakrac. Ovaj sastav, jedan od n... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
685

PALIJATIVNI TIM LIPA Obilježavanje Svjetskog dana Alzheimerove bolesti

Povodom obilježavanja današnjeg Svjetskog dana Alzheimerove bolesti, ali i mjeseca iste, desetak članova Palijativnog tima LiPa danas na pakračkoj tržnici održava promotivnu akciju „Jesenja ruža za je... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 95