Virtualni arhiv Pakračkog lista

Svibanj 2016

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 110 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Gospodarstvo
Pakrački List
11

"Poljoprivreda" Lipik: Završena prva berba kamilice

U najvećoj ratarskoj tvrtki ovog kraja, "Poljoprivredi" Lipik, jučer su završili prvu berbu kamilice i direktor Željko Viboh ističe da su rezultatima zadovoljni. Kamilicu su po prvi put u postojanju t... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
4

U Velikom Banovcu i Tornju: Mještani u radovima na uređenju sela

Mještani Velikog Banovca i Tornja, u organizaciji mjesnih odbora, iskoristili su lijepo vrijeme i ovih dana radili na uređenju groblja i mjesnog doma, a da dobre volje nije nedostajalo svjedoči i odaz... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
8

DVD Pakrac: Održavanje forme pred vrelo ljeto

Kako javlja Vakula smješi nam se pakleno ljeto. S velikim vrućinama u paketu stižu i nerijetki požari većih ili manjih razmjera pa vatrogasne službe za vrućih ljetnih dana u razdoblju od svibnja do ru... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
9

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC: Projekcijom "Abecede" startao Multipak 2016

Projekcijom dokumentarnog filma „Abeceda“ koja je upriličena danas u 20 sati u pakračkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici službeno je započeo 5. po redu Multipak - najveći regionalni multimedijski događ... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
5

Sudjelujte u ljetnim glazbenim radionicama!

Dos Guitarras, Grgur Špančić  i Toni Mandušić, prošlogodišnji pobjednici na glazbenom natjecanju Antene Zagreb "Glazbom STOP maltretiranju", bit će voditelji ljetnih glazbenih radionica u Pakracu. Upr... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
5

"Pjesmom i plesom kroz Hrvatsku"

“Pjesmom i plesom  kroz Hrvatsku“ naziv je koncerta koji će održati Tamburaški orkestar Pakrac 1. lipnja u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman s početkom u 19 sati. U jednosatnom koncertu najavljen je i ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
9

VANJA LUKIĆ iz Pakraca: Za sve su krivi bakini geni i stara "Bernina Record"

Netko želi pisati knjige, netko želi biti vrhunski sportaš, netko bi se pronašao u modi, netko na filmu…Svi imamo svoju želju, no fali talenta, nedostaje gena - goriva koje stvara razliku i gura napri... pročitaj..

Sport
Pakrački List
5

Četiri zlata i jedna bronca iz Siska

  Petero članova Streličarskog kluba „Kuna“  nastupilo je na WA720 turniru u organizaciji sisačkog streličarskog kluba povodom Dana Grada Siska osvojivši četiri zlatne medalje i jednu brončanu. pročitaj..

Sport
Pakrački List
10

4. utrka SBB lige: Titani odlični u Orahovici

Četvrtom utrkom sezone održanom 29. svibnja u Orahovici, nakon jednomjesečne pauze nastavljena je brdsko biciklistička „Giant“ liga. U organizaciji BK „Lood“ iz Orahovice na današnjoj „cross country“ ... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
7

Civilni stradalnici još uvijek bez jasnog zakonskog položaja

Da je bolja financijska situacija u društvu i aktivnost udruga  i brojnost članstva bi bila veća, istaknuo je Dinko Miovec, predsjednik Udruge civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško-... pročitaj..

Sport
Pakrački List
6

HAJDUK PORAŽEN U NAŠICAMA 1:0: Agonija do posljednjeg kola

U utakmici pretposljednjeg 29. kola MŽNL Slavonije i Baranje Hajduk je poražen u Našicama kod NAŠK-a, minimalno 1:0. Bila je to utakmica u kojoj je Hajduk tražio važne bodove za opstanak, ali ionako d... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
11

Ljepota narodnih nošnji na pakračkim ulicama

Četiri kulturno - umjetnička društva iz raznih krajeva Hrvatske predstavilo se danas  Pakračanima na četvrtoj smotri folklora „Pakračko ljeto“  koju je organiziralo KUD "Seljačka sloga" iz Prekopakre ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
6

Naši predstavnici na obilježavanju 25. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga RH

Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević te Davor Huška, pomoćnik ministra regionalnog razvoja, prisustvovali su svečanom postrojavanju branitelja Domovinskog rata i pripadnika Oružanih snaga Republ... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
3

Bogatstvo obrazovnih sadržaja

„Prepoznati i njegovati potencijal svakog učenika, poticati rad i kreativnost, razvijati suradnju škole, roditelja i lokalne zajednice veoma je zahtijevan zadatak, ali kada učenici i učitelji vole svo... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
4

NOVI BROJ u prodaji od 27. svibnja

PRIČA S NASLOVNE STRANE: Nakon desetak posnih godina građevinar se vratili u naš kraj.. DOGAĐAJ TJEDNA:  Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurava 15 milijuna kuna za 13 zgrada Pakra... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
9

Domaćinstvima dodatna kanta za smeće

Pakrački Komunalac počeo je s distribucijom dodatnih kanti za smeće. Riječ je o 60-litarskim smeđim PVC kantama koje su u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kupljene još la... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
5

Ove godine izgradnja spomen obilježja u Donjem Čagliću

Izgradnja spomen obilježja poginulim pripadnicima  1. gardijske brigade HV na lipičkom ratištu u Donjem Čagliću bit će najvažnija aktivnost u ovoj godini, izvijestio je jučer Zoran Josipović, predsjed... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
5

Uskoro nastavak radova

Ovog proljeća se nastavlja modernizacija Ulice hrvatske policije iz Domovinskog vrata (od bolnice do Bille). Za tu namjenu Grad Pakrac i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU  jučer su potpisa... pročitaj..

Sport
Pakrački List
4

MALBEE LIPIK 3X3 CHALLENGER: Streetball ove godine na svjetskom nivou

Streetball Malbee Lipik 3x3 Challenger, međunarodni spektakl u uličnoj košarci, nakon prošlogodišnjeg izdanja kad je bio organiziran na lipičkim bazenima, vraća se na staru lokaciju i igrat će se 8. i... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
10

Kreće Multipak 2016.

Sljedećeg ponedjeljka 30. svibnja  konačno kreće Multipak. Pred nama je program ovogodišnje priredbe koja započinje događanjima u Gradskoj knjižnici Pakrac. Razne projekcije novih i nagrađivanih dokum... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
5

Šminkanje pakračkog pružnog prijelaza

Danas oko podneva na djelu smo zatekli djelatnike zagrebačkih Pružnih građevina d.o.o., tvrtke kćeri  Hrvatskih željeznica, kako rade na sanaciji odnosno zamjeni starih dotrajalih rampi i postavljanju... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
4

U tijeku građevinski radovi vrijedni više od 3 milijuna eura

U industrijskom dvorištu Lipik glasa aktivno je najveće poslijeratno gradilište ove tvrtke. U tijeku je sanacija nekadašnjeg postrojenja ravnog stakla. U potpunosti se sanira taj objekt uključujući sv... pročitaj..

Sport
Pakrački List
4

Iznenađujući poraz Pakrac 1

Ekipa Sloge iznenadila je sinoć ekipu Pakrac 1 u 11. kolu gradske lige Pakrac i pobijedila s 5:1.  Zahvaljujući benefitu od 32 čunja po igraču svi „slogaši“ su napravili iznad 569 čunjeva, a najviše T... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
4

Oglas za prijem u službu Grada Pakraca

Obavijest vezana uz OGLAS za prijem u službu u Jedinstveni upravni odjel Grada Pakraca na određeno vrijeme od 6 (šest) mjeseci, objavljen putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područna služba Pože... pročitaj..

Sport
Pakrački List
6

DPH PAKRAC – LIPIK 2. humanitarni turnir u organizaciji Hajdukovaca

Stadion malih sportova kod nekadašnje Gimnazije 5. lipnja bit će domaćin 2. po redu jednodnevnog humanitarnog turnira u malom nogometu u organizaciji Društva prijatelja Hajduka Pakrac – Lipik čiji će ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
5

Postavljene nadzorne kamere u Pakracu i Lipiku

Dvije nadzorne kamere postavljene su danas na središnjim križanjima i ulazima u Pakrac i Lipik što je bila inicijativa Vijeća za prevenciju gradova Pakraca i Lipika odnosno Policijske postaje Pakrac, ... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
9

Neuspio okrugli stol: Udruge bez interesa za civilno društvo

Predstavljanje vodiča pružatelja socijalnih usluga na području Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske i Virovitičko podravske županije, te Priručnika za žrtve i svjedoke u kaznenom postupku trebale... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
3

12,6 milijuna kuna za obnovu zgrada u Lipiku

Na natječaju za energetsku obnovu višestambenih zgrada Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost,  od kandidiranih 18, prošlo je 11 zgrada iz Lipika procijenjene vrijednosti projekta 16,4 mil... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
7

"Mali" glumci o "velikim" temama

Večerašnja predstava "Teenday" koju je premijerno izvela dječja glumačka sekcija KPD „Sloga“ na pozornici Hrvatskog doma dr. Franjo Tuđman ispunila je kino salu roditeljima, bakama i djedovima, učitel... pročitaj..

Sport
Pakrački List
4

Bonus rekreativcima dobar, ali nedovoljan

Zahvaljujući većem broju odigranih utakmica kuglači Slavonskog banovca su vodeći nakon 9 odigranih kola u gradskoj kuglačkoj ligi Pakrac. Oni iz 10 utakmica imaju sedam bodova ili dva više od kuglača ... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 110
OGLAS B1
OGLAS B2