banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Virtualni arhiv Pakračkog lista

Svibanj 2016

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 110 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Gospodarstvo
Pakrački List
729

"Poljoprivreda" Lipik: Završena prva berba kamilice

U najvećoj ratarskoj tvrtki ovog kraja, "Poljoprivredi" Lipik, jučer su završili prvu berbu kamilice i direktor Željko Viboh ističe da su rezultatima zadovoljni. Kamilicu su po prvi put u postojanju t... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
777

U Velikom Banovcu i Tornju: Mještani u radovima na uređenju sela

Mještani Velikog Banovca i Tornja, u organizaciji mjesnih odbora, iskoristili su lijepo vrijeme i ovih dana radili na uređenju groblja i mjesnog doma, a da dobre volje nije nedostajalo svjedoči i odaz... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
732

DVD Pakrac: Održavanje forme pred vrelo ljeto

Kako javlja Vakula smješi nam se pakleno ljeto. S velikim vrućinama u paketu stižu i nerijetki požari većih ili manjih razmjera pa vatrogasne službe za vrućih ljetnih dana u razdoblju od svibnja do ru... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
717

GRADSKA KNJIŽNICA PAKRAC: Projekcijom "Abecede" startao Multipak 2016

Projekcijom dokumentarnog filma „Abeceda“ koja je upriličena danas u 20 sati u pakračkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici službeno je započeo 5. po redu Multipak - najveći regionalni multimedijski događ... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
718

Sudjelujte u ljetnim glazbenim radionicama!

Dos Guitarras, Grgur Špančić  i Toni Mandušić, prošlogodišnji pobjednici na glazbenom natjecanju Antene Zagreb "Glazbom STOP maltretiranju", bit će voditelji ljetnih glazbenih radionica u Pakracu. Upr... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
745

"Pjesmom i plesom kroz Hrvatsku"

“Pjesmom i plesom  kroz Hrvatsku“ naziv je koncerta koji će održati Tamburaški orkestar Pakrac 1. lipnja u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman s početkom u 19 sati. U jednosatnom koncertu najavljen je i ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1015

VANJA LUKIĆ iz Pakraca: Za sve su krivi bakini geni i stara "Bernina Record"

Netko želi pisati knjige, netko želi biti vrhunski sportaš, netko bi se pronašao u modi, netko na filmu…Svi imamo svoju želju, no fali talenta, nedostaje gena - goriva koje stvara razliku i gura napri... pročitaj..

Sport
Pakrački List
723

Četiri zlata i jedna bronca iz Siska

  Petero članova Streličarskog kluba „Kuna“  nastupilo je na WA720 turniru u organizaciji sisačkog streličarskog kluba povodom Dana Grada Siska osvojivši četiri zlatne medalje i jednu brončanu. pročitaj..

Sport
Pakrački List
761

4. utrka SBB lige: Titani odlični u Orahovici

Četvrtom utrkom sezone održanom 29. svibnja u Orahovici, nakon jednomjesečne pauze nastavljena je brdsko biciklistička „Giant“ liga. U organizaciji BK „Lood“ iz Orahovice na današnjoj „cross country“ ... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
709

Civilni stradalnici još uvijek bez jasnog zakonskog položaja

Da je bolja financijska situacija u društvu i aktivnost udruga  i brojnost članstva bi bila veća, istaknuo je Dinko Miovec, predsjednik Udruge civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško-... pročitaj..

Sport
Pakrački List
912

HAJDUK PORAŽEN U NAŠICAMA 1:0: Agonija do posljednjeg kola

U utakmici pretposljednjeg 29. kola MŽNL Slavonije i Baranje Hajduk je poražen u Našicama kod NAŠK-a, minimalno 1:0. Bila je to utakmica u kojoj je Hajduk tražio važne bodove za opstanak, ali ionako d... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
806

Ljepota narodnih nošnji na pakračkim ulicama

Četiri kulturno - umjetnička društva iz raznih krajeva Hrvatske predstavilo se danas  Pakračanima na četvrtoj smotri folklora „Pakračko ljeto“  koju je organiziralo KUD "Seljačka sloga" iz Prekopakre ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
717

Naši predstavnici na obilježavanju 25. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga RH

Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević te Davor Huška, pomoćnik ministra regionalnog razvoja, prisustvovali su svečanom postrojavanju branitelja Domovinskog rata i pripadnika Oružanih snaga Republ... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
792

Bogatstvo obrazovnih sadržaja

„Prepoznati i njegovati potencijal svakog učenika, poticati rad i kreativnost, razvijati suradnju škole, roditelja i lokalne zajednice veoma je zahtijevan zadatak, ali kada učenici i učitelji vole svo... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
881

NOVI BROJ u prodaji od 27. svibnja

PRIČA S NASLOVNE STRANE: Nakon desetak posnih godina građevinar se vratili u naš kraj.. DOGAĐAJ TJEDNA:  Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurava 15 milijuna kuna za 13 zgrada Pakra... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
725

Domaćinstvima dodatna kanta za smeće

Pakrački Komunalac počeo je s distribucijom dodatnih kanti za smeće. Riječ je o 60-litarskim smeđim PVC kantama koje su u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kupljene još la... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
891

Ove godine izgradnja spomen obilježja u Donjem Čagliću

Izgradnja spomen obilježja poginulim pripadnicima  1. gardijske brigade HV na lipičkom ratištu u Donjem Čagliću bit će najvažnija aktivnost u ovoj godini, izvijestio je jučer Zoran Josipović, predsjed... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
705

Uskoro nastavak radova

Ovog proljeća se nastavlja modernizacija Ulice hrvatske policije iz Domovinskog vrata (od bolnice do Bille). Za tu namjenu Grad Pakrac i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU  jučer su potpisa... pročitaj..

Sport
Pakrački List
782

MALBEE LIPIK 3X3 CHALLENGER: Streetball ove godine na svjetskom nivou

Streetball Malbee Lipik 3x3 Challenger, međunarodni spektakl u uličnoj košarci, nakon prošlogodišnjeg izdanja kad je bio organiziran na lipičkim bazenima, vraća se na staru lokaciju i igrat će se 8. i... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
739

Kreće Multipak 2016.

Sljedećeg ponedjeljka 30. svibnja  konačno kreće Multipak. Pred nama je program ovogodišnje priredbe koja započinje događanjima u Gradskoj knjižnici Pakrac. Razne projekcije novih i nagrađivanih dokum... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
698

Šminkanje pakračkog pružnog prijelaza

Danas oko podneva na djelu smo zatekli djelatnike zagrebačkih Pružnih građevina d.o.o., tvrtke kćeri  Hrvatskih željeznica, kako rade na sanaciji odnosno zamjeni starih dotrajalih rampi i postavljanju... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
1231

U tijeku građevinski radovi vrijedni više od 3 milijuna eura

U industrijskom dvorištu Lipik glasa aktivno je najveće poslijeratno gradilište ove tvrtke. U tijeku je sanacija nekadašnjeg postrojenja ravnog stakla. U potpunosti se sanira taj objekt uključujući sv... pročitaj..

Sport
Pakrački List
748

Iznenađujući poraz Pakrac 1

Ekipa Sloge iznenadila je sinoć ekipu Pakrac 1 u 11. kolu gradske lige Pakrac i pobijedila s 5:1.  Zahvaljujući benefitu od 32 čunja po igraču svi „slogaši“ su napravili iznad 569 čunjeva, a najviše T... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
747

Oglas za prijem u službu Grada Pakraca

Obavijest vezana uz OGLAS za prijem u službu u Jedinstveni upravni odjel Grada Pakraca na određeno vrijeme od 6 (šest) mjeseci, objavljen putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područna služba Pože... pročitaj..

Sport
Pakrački List
756

DPH PAKRAC – LIPIK 2. humanitarni turnir u organizaciji Hajdukovaca

Stadion malih sportova kod nekadašnje Gimnazije 5. lipnja bit će domaćin 2. po redu jednodnevnog humanitarnog turnira u malom nogometu u organizaciji Društva prijatelja Hajduka Pakrac – Lipik čiji će ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
744

Postavljene nadzorne kamere u Pakracu i Lipiku

Dvije nadzorne kamere postavljene su danas na središnjim križanjima i ulazima u Pakrac i Lipik što je bila inicijativa Vijeća za prevenciju gradova Pakraca i Lipika odnosno Policijske postaje Pakrac, ... pročitaj..

Udruge
Pakrački List
745

Neuspio okrugli stol: Udruge bez interesa za civilno društvo

Predstavljanje vodiča pružatelja socijalnih usluga na području Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske i Virovitičko podravske županije, te Priručnika za žrtve i svjedoke u kaznenom postupku trebale... pročitaj..

Gospodarstvo
Pakrački List
682

12,6 milijuna kuna za obnovu zgrada u Lipiku

Na natječaju za energetsku obnovu višestambenih zgrada Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost,  od kandidiranih 18, prošlo je 11 zgrada iz Lipika procijenjene vrijednosti projekta 16,4 mil... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
860

"Mali" glumci o "velikim" temama

Večerašnja predstava "Teenday" koju je premijerno izvela dječja glumačka sekcija KPD „Sloga“ na pozornici Hrvatskog doma dr. Franjo Tuđman ispunila je kino salu roditeljima, bakama i djedovima, učitel... pročitaj..

Sport
Pakrački List
771

Bonus rekreativcima dobar, ali nedovoljan

Zahvaljujući većem broju odigranih utakmica kuglači Slavonskog banovca su vodeći nakon 9 odigranih kola u gradskoj kuglačkoj ligi Pakrac. Oni iz 10 utakmica imaju sedam bodova ili dva više od kuglača ... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 110
banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić