banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

pakrac

 „Neki polaze glazbenu školu, neki su samo glazbeni zanesenjaci, ali najbitnije, našli su se na istoj valnoj duljini s učiteljem glazbenog odgoja Miroslavom Badrovom. To su učenici naše škole s novim instrumentima u rukama, a prstima skoro kao Hendrixa, Paganinija, Chopina, i ostale glazbene ekipe. Čast mi je otvoriti prvi susret školskih bendova u Pakracu“, rekao je Mario Trupinić, inače nastavnik hrvatskog jezika, ali jučer u ulozi voditelja, na prvom susretu školskih bendova održanom u školskom holu koji je organizirala Osnovna škola braće Radića Pakrac.

voditelj

Učenike, nastavnike i roditelje pozdravila je ravnateljica Sanja Delač i istaknula ponos što se takav susret događa u pakračkoj školi, a čija je inicijativa krenula od Miroslava Badrova, nastavnika glazbenog odgoja. Kako je istaknula, formiranje školskog benda započelo je još prije dvije godine kada je Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo natječaj za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova na koji je prijavljen projekt „Budi u trendu, sviraj u školskom bendu“. Projekt je odobren te im su im odobrena sredstva za nabavku instrumenata. Dodala je kako se nada da će ova smotra biti poticaj za osnivanjem bendova i u drugim školama.

sanja delač

Susret su otvorili domaćini, a s odličnom glazbom na „pozornici“ zaredali su se  članovi školskog tamburaškog orkestra iz Osnovne škole Vilima Korajca iz Kaptola koji vodi učiteljica Ana Šmitpeter, školskog benda Osnovne škole Lipik pod vodstvom Jadranke Radonić-Sirovica, a premijerni nastup imali su i članovi školskog benda iz Osnovne škole „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške koji vodi nastavnik Dragan Starivlah.

kaptol

Kao „šećer za kraj“ ostao je Fabijan Kovačević, mladi bećar iz Jazavice, učenik 6. razreda Osnovne škole Novska, inače poznat i po nastupu u polufinalu showa „Supertalent“, koji je pobrao ovacije publike.

nova gradiška

„Cilj ove smotre je poticati glazbeno obrazovanje među djecom, razvijati kreativnost, glazbene talente, samopouzdanje, ali i prijateljstva, te kvalitetno provoditi slobodno vrijeme. Zato se nadam da ćemo se i dogodine vidjeti u još većem broju“, pozdravio je sudionike na kraju smotre Miroslav Badrov, inicijator ovog događanja.

lipik

fabijan

miroslav

 

fabijan i miroslav

školska publika

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić