program multipaka

Sljedećeg utorka 31. svibnja  konačno kreće jubilarni 10. Multipak, projekt Muzeja grada Pakraca, Gradske knjižnice Pakrac i Robertoshop-a pod pokroviteljstvom Grada Pakraca. Pred nama je program ovogodišnje manifestacije unutar kojeg će se održavati razne projekcije novih i nagrađivanih dokumentaraca, predavanja o pop kulturi, a svi sadržaji događat će se kroz naredni tjedan u poslijepodnevnim i večernjim satima na već poznatim lokacijama i samo su uvod za nadolazeći vikend kada je na rasporedu hi-fi izložba.

Po programu Multipak starta 31. svibnja u 10 sati mini slušaonicom za djecu u gradskoj vijećnici kurije Janković, istog dana  u 17 sati u prostoru Centra za mlade Libero dugogodišnji gost na Multipaku Branko Trajkov Trak održat će bubnjarsku radionicu, u 19 sati u Gradskoj knjižnici Pakrac bit će održana mala filma revija filmske grupe Episkop pakračke osnovne škole, a nakon toga u 20 sati uslijedit će projekcija dokumentarnog filma Drvo.

Srijeda navečer 1. lipnja u 19 sati rezervirana je za predavanje psihologinje Ivane Marin te projekciju dokumentarnog filma u Gradskoj knjižnici, a prethodit će im prijepodnevna još jedna mini slušaonica za najmanje u gradskoj vijećnici.  

Program se u Gradskoj knjižnici Pakrac nastavlja i u četvrtak 2. lipnja novinarsko-fotografskom radionicom za djecu i mlade koju će voditi Petar Milić i Neven Muretić, a u 20 sati bit će održano predstavljanje knjige Tomislava Šovagovića RUKE KOJE SU OKRETALE PLOČU : LP album rock priča.

Centralni događaj ovogodišnje manifestacije, HI-FI izložba bit će svečano otvorena u petak 3. lipnja u 12 sati u dvorištu kurije Janković a lokaliteti gdje će posjetitelji moći razgledati najnoviju HI-FI tehnologiju su Muzej grada Pakraca, Osnovna glazbena škola Pakrac, Gradska vijećnica u dvorištu Janković, Turistička zajednica grada Pakraca te Robertoshop, a istovremeno će se odvijati i radionica oslikavanja murala koju će voditi  Zorana Unković.

Jubilarni Multipak u subotu 4. lipnja od 10 do 21 sat donosi pregršt događanja u dvorištu kurije Janković, od cjelodnevnih slušaonica, multi šetnji, izleta te vožnje e-biciklima, do predstavljanja vodiča za razumijevanje i pravilnu uporabu kvalitetnih uređaja za hi-fi reprodukciju zvuka u stanu autora Milana Rupića te glazbenog wellnessa koji će voditi psihologinja Ivana Marina, a posebna glazbena poslastica bit će koncert legendarnog benda Psihomodo pop s početkom u 21 sat.

Više o cijeloj manifestaciji možete saznati na Internet stranici www.multipak.hr, Facebooku @multipakexpo i Instagramu @multipak10. 

psihomodo pop multipak