VOLONTERSKI KAMP U PAKRACU „Mladi – enigma za stare“

VOLONTERSKI KAMP U PAKRACU „Mladi – enigma za stare“

Od 9. do 16. srpnja u Pakracu će se održavati jubilarni peti Međunarodni volonterski kamp za mlade kojim se nastavlja tradicija dolaska mladih ljudi iz svijeta u Pakrac s ciljem rada na obnovi grada, kako u materijalnom, tako i u društvenom smislu.

Ujedno će se obilježiti i 20 godina nastanka Centra za mirovne studije koji je nastao u Pakracu kroz mirovni projekt Antiratne kampanje Hrvatske i Volonterskog projekta Pakrac 1993-1997. Uz Centar za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ Pakrac, u organizaciji kampa sudjeluje Miramida centar, Regionalne razmjene mirovnih iskustava Grožnjan, a u suorganizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine na čelu s Nikolom Ivanovićem, zamjenikom gradonačelnice.

Jedna od zadaća kampa je, uz pronalaženje uzroka jaza između starih i mladih generacija, uključivanje mladih u lokalnu zajednicu te istraživanja koliko su mladi spremni na izazove, jačanje pokidanih socijalnih veza i integracija u zajednicu.

„U kamp idemo „kao grlom u jagode“, ali s velikim entuzijazmom jer je koncipiran kao radni i podržavajući. I dalje nam je važno uključivanje nacionalnih manjina u aktivnosti zajednice pa ćemo na tome i raditi. Očekujemo i stare volontere koji su nas lani posjetili iz Velike Britanije, Kalifornije, Poljske i Nizozemske“, kazala je Mirjana Bilopavlović, koordinatorica „Delfina“.

Kamp će ugostiti desetak volontera iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Ukrajine, Slovačke, Azerbajdžana i Hrvatske, a oni će, osim sudjelovanja u edukacijama i razmjeni iskustava, kao i prošle godine raditi na uređenju okoliša i sa zajednicama nacionalnih manjina našeg područja; Česima, Talijanima i Srbima, a postoji mogućnost da se rad proširi i na susjedni Lipik.

Za 13. srpnja zakazana je istoimena konferencija s najavljenim mnogobrojnim sudionicima iz Centra za mirovne studije, a tom će prilikom biti organizirana i živa knjižnica.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email