UDRUGA HRVATSKE POLICIJE BRANITELJA PAKRACA I LIPIKA Promicanje vrijednosti Domovinskog rata najvažnije aktivnosti

UDRUGA HRVATSKE POLICIJE BRANITELJA PAKRACA I LIPIKA Promicanje vrijednosti Domovinskog rata najvažnije aktivnosti

 

Redovito obilježavanje važnih datuma vezanih za Domovinski rat, važnih ne samo za ovu udrugu nego i za cijelu lokalnu zajednicu, kao i promocija prave uloge branitelja te vrijednosti Domovinskog rata bile su najvažnije aktivnosti Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, rečeno je na skupštini održanoj večeras u Planinarskom domu Omanovac na kojoj su prisustvovali predstavnici drugih braniteljskih udruga našeg područja, kao i srodnih prijateljskih udruga iz drugih gradova.

Podnoseći izvješće o radu u protekloj godini Miroslav Ivančić, predsjednik Udruge, istaknuo je kako je Udruga provodila niz aktivnosti u obilježavanju značajnih obljetnica, a posebno su ponosni na prošlogodišnje svečano obilježavanje početka Domovinskog rata na kojem je prisustvovala i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović. Prošle godine  članovi udruge uspješno su proveli i ,već tradicionalni, projekt „Mladi i Domovinski rat“ u sklopu kojeg mladi pišu i objavljuju svoje radove, obilježili su obljetnicu pogibije Vlade Laučana te organizirali memorijalni turnir u čast prvog poginulog pakračkog policajca koji se prošle godine igrao u drugačijem formatu, umjesto branitelja utakmice su odigrala djeca. Organizirali su obilježavanje VRO „Bljesak“, Križni put od Kusonja do Pakraca te aktivno sudjelovali u sportskim susretima branitelja, kao i u radu Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac-Lipik.

Za sve te aktivnosti koje planiraju nastaviti i iduće godine potrošili su nešto više od 68.000 kuna pri čemu je Grad Pakrac osigurao 25.000, Grad Lipik 5.000, Požeško-slavonska županija 9.000 dok su iz državnog proračuna dobili 20.000 kuna.

Članovima udruge jedna od želja iduće godine jest objaviti i zbornik svih učeničkih radova koji su svih godina sudjelovali na literarnom natječaju „Mladi i Domovinski rat“. Predsjednik Ivančić u raspravi se osvrnuo i istaknuo zadovoljstvo što je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović početkom listopada na svečanosti u povodu Dana policije odlikovala i Policijsku postaju Pakrac te njezin ratni aktivni i pričuvni sastav za iskazani junački čin u Domovinskom ratu.

Rad udruge pohvalili su Renato Marinić, u ime lipičkog gradonačelnika Vinka Kasane, te Vedran Neferović, dožupan požeško-slavonski, a čestitkama se pridružila i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević istaknuvši kako je udruga jedna od najaktivnijih braniteljskih udruga, a svojim zalaganjem uspjela je Pakrac promovirati kao mjesto početka Domovinskog rata što je na ponos svih Pakračana. Osvrnula se i na rad ove pakračko-lipičke udruge, kao i Koordinacije, na očuvanju digniteta Domovinskog rata najavivši kako je započeto pisanje monografije o Domovinskom ratu u Pakracu upravo kako bi se istina i vrijednosti branitelja te Domovinskog rata  prenijela na mlade generacije.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email