TOPLICE LIPIK Stručni skup o multiploj sklerozi

TOPLICE LIPIK Stručni skup o multiploj sklerozi

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik lani je od multiple skleroze liječeno 367 pacijenata što je 16 posto svih lanjskih bolničkih ležećih pacijenata. Istovremeno to je 23 posto svih oboljelih u Hrvatskoj od ove bolesti, što pokazuje da je lipička bolnica brojem ovih pacijenata  vodeća u Hrvatskoj. Stoga ne čudi da se ovaj seminar održava baš u Lipiku, rekao je Darko Kelemen, ravnatelj Bolnice otvarajući poslijediplomski tečaj nazivom „Multipla  skleroza jučer, danas, sutra“ koji se danas i sutra održava u kongresnoj dvorani „Quella“.

Kelemen je podsjetio da je lani u rujnu u Lipiku već održan sličan dvodnevni seminar, a ponovno okupljanje ovih stručnjaka potvrđuje da je Bolnica lani položila organizacijski ispit.

Gradonačelnik Vinko Kasana poželjevši dobrodošlicu nazočne je podsjetio da je Lipik prije rata bio poznat kongresni centar, a sada se nakon zla rata vraća tom području još i jači. Dožupan Vedran Neferović  je naglasio da se razveseli svaki put kada se aktiviraju ljudski potencijali, naročito zbog ratnih stradanja u Pakracu i Lipiku, te pozvao goste da u „kontinentalnu Opatiju“ dođu ne samo radno, nego i kao turisti.

Prof. prim. dr. sc. Silva Butković Soldo, uz puno zahvale i pohvale Lipiku i Bolnici, pozdravila je skup u ime organizatora: osječkog Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer, Medicinskog fakulteta, Hrvatske udruge za neurorehabilitaciju, Referentnog centra za neurorehabilitaciju i lipičke Bolnice istaknuvši važnost ovakvih stručnih okupljanja.

U dva dana predavanje će održati 39 stručnjaka iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije što će, kako se očekuje, popratiti šezdesetak sudinika iz sve tri bolnice naše županije, ali i iz Osijeka i Zagreba. Među predavačima su i domaći stručnjaci:  prim dr. sc. Senka Rendulić Slivar, prim. dr. Viktor Vidović, dr. Merisanda Časar Rovazdi, dr. Bosiljka Nježić i dr. Kristina Dumančić.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email