7. VOLONTERSKI KAMP U PAKRACU Konferencija o izgradnji mira

7. VOLONTERSKI KAMP U PAKRACU Konferencija o izgradnji mira

„Izgradnja mira krenula  je iz Pakraca“ naziv je konferencije  koja je danas održana u pakračkoj  gradskoj vijećnici kurije Janković u sklopu 7. Volonterskog kampa Pakrac kampa koji se do 7.  srpnja održava u Pakracu u organizaciji Centra za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ i Miramida Centra regionalne razmjene mirovnih iskustava iz Buja.

„Ovdje ćemo kroz sljedeća četiri dana pokušati razgovarati o tome što izgradnja mira znači nama osobno te što znači u cijelom kontekstu lokalne zajednice i šire te govoriti kako mi aktivisti možemo doprinijeti izgradnji mira i razvijati u našim sredinama“, rekla je na početku konferencije Mirjana Bilopavlović, koordinatorica Centra za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“, a sudionike konferencije pozdravili su i Marijan Širac, dogradonačelnik Grada Pakraca, Nikola Ivanović, zamjenik gradonačelnice ispred srpske nacionalne manjine te Marija Lokner-Zanetti ispred Grada Lipika.

Na stručnoj  konferenciji na kojoj su sudjelovali volonteri iz Korenice, Zagreba, Velike Britanije, BiH, Srbije i Njemačke, predstavnici organizacija civilnog društva, Vijeća nacionalnih manjina Grada Pakraca te lokalnih institucija bilo je prilike podsjetiti se Volonterskog projekta Pakrac o kojem je govorila Lipičanka Vesna Golić koja se i danas bavi mirovnim radom,  o mirovnom angažmanu kao obrani  ljudskosti govorila je Vesna Janković, mirovna aktivistica Antiratne Kampanje od 1991. dok je Dejan Jović, sveučilišni profesor i politolog imao izlaganje na temu „Mir kao anti-mit“. U drugom dijelu konferencije bit će održani paneli na engleskom jeziku „Zašto nam lažu o ratovima“, James Deriega, pacifista i publicista, „ Kako smo učili jedni od drugih“ Alana Pleydella, voditelja programa britanskih Kvekera u 1990ima dok će Vesna Teršelič, mirovna aktivistica,   govorit će o „ARK, Volonterski projekt i izazovi za mir danas“.

Sudionici Volonterskog kampa Pakrac od sutra do nedjelje imat će tematska događanja, poput različitih radionica, predavanja i edukacija na temu izgradnje mira i mirovnog rada.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email