PRESJEK SEZONE-HAJDUK MLADI Svi uzrasti u vrhu svojih natjecanja

PRESJEK SEZONE-HAJDUK MLADI Svi uzrasti u vrhu svojih natjecanja

Završena su jesenska prvenstva mlađih kategorija Hajdukovih nogometaša, a selekcije su u raznim natjecanjima ostvarile vrijedne rezultate.
U prvenstvu 1. ŽNL Bjelovarsko-bilogorske pretpočetnici Hajduka (U8) koje trenira Dubravko Ljevaković osvojili su 2. mjesto s istim brojem bodova kao i prvak Daruvar. U 8 utakmica zabilježili su 7 pobjeda i 1 poraz te imaju +46 gol razliku.
„Ostvarili smo odličan rezultat. Drugi smo na tablici iza Daruvara koji, treba to naglasiti, u tom uzrastu igra s izlaznim godištem, dok mi imamo sedam igrača 2012. Iz ekipe vrijedi istaknuti perspektivnog Roka Kokalovića koji je postigao 14 golova i dijeli prvo mjesto na ljestvici strijelaca“, zadovoljan je trener Ljevaković.
Početnici se natječu u MŽNL Brod-Požega i osvojili su dobro 4. mjesto u konkurenciji 10 ekipa. Uspjeh izgleda bolje kad se zna da ovom uzrastu, slično kao i kod pretpočetnika, nedostaje izlaznog godišta pa je trener Ljevaković često posezao za mlađim igračima. 13 bodova stiglo je kroz 4 pobjede, remi uz 4 poraza. „Igramo u kvalitetnoj ligi protiv jakih protivnika i ostvaren je dobar rezultat. Sretni smo što u timu imamo i drugog strijelca lige Leona Rendića s 9 golova“, kaže Ljevaković.
Mlađi pioniri (2007./08) Viktora Trbare su odličnu jesen u Županijskoj ligi završili na drugom mjestu, bodovno poravnati s vodećim vršnjacima iz Lipika, ali uz neznatno slabiju gol-razliku. U 10 kola upisali su 9 pobjeda uz jedan poraz te su s gol razlikom u pozitivi od +42. O dominaciji vodećeg dvojca dovoljno govori podatak da treća Požega zaostaje 8 bodova.
„Možemo se ponositi ostvarenim uspjehom u i osvojenim 2. mjestom na kraju polusezone. Odličan ekipni odaziv na treninge od 80% (od kojih dvojica imaju 100% – Fran Milek-Sacher i Jakov Križan) daje do znanja da super rezultat može doći samo uz rad, trud i zalaganje na treningu. Pohvala i roditeljima mlađih pionira koji su potpora u radu kluba jer su u ovom dijelu polusezone u više navrata vozili igraće na gostujuće utakmice“, rekao je trener Viktor Trbara.
Stariji pioniri su suvereno osvojili naslov prvaka Županijske nogometne lige. U 11 utakmica izgubili su samo jedan bod te su s 31 bodom uz gol razliku od +70 zasluženo prvi prošli kroz cilj ostavivši do sebe prvog pratioca Kaptol na 4 boda minusa. Juniori koje trenira Dario Škariot su na kraju jesenskog prvenstva Županijske nogometne lige osvojili izvrsno 2. mjesto u konkurenciji 10 klubova. Ostvarili su 6 pobjeda, remi i 2 poraza te su s 19 bodova prvi pratitelj jesenskom prvaku Papuku iz Velike.
„Stariji pioniri Hajduka osvojili su naslov jesenskog prvaka ŽNL Požega, bez poraza, uz samo jednu neriješenu utakmicu i gol razliku 82:12. te su najuspješnija Hajdukova selekcija ove jeseni. Radi se o generaciji rođenoj 2005., izvanrednih radnih navika, naglašene solidarnosti i kolektivnog duha, što se u punoj mjeri iskazalo na nogometnom terenu. Njihovom uspjehu, uz nekoliko sjajnih igrača 2004. i dijelom 2006. godišta, iznimno su, kao pratnja i potpora, pridonijeli njihovi roditelji, što sve zajedno ovu generaciju čini izuzetnom. Uz nositelje igre koji su nastupali za županijsku i regionalnu selekciju, Luka Majstorović, Stjepan Dietzman, Mateo Širac, Benković Matija i Niko Čuljak, treba spomenuti i kapetana Stjepana Kiša, vratara Mihaela Baloga, potom Ivana Benkovića kao i jedinu djevojku Martinu Grgić. U 20 utakmica, među kojima i s Cibalijom, Marsonijom, samo ih je požeška Slavonija pobijedila“, riječi su trenera Darka Kelemena.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email