GD HCK PAKRAC: Prikupljeno 130 doza krvi

GD HCK PAKRAC: Prikupljeno 130 doza krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Zavod za transfuzijsku medicinu jučer je provelo prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama gradskog crvenog križa te u Vatrogasnom domu u Lipiku gdje je prikupljeno ukupno 130 doza krvi.

Ove godine u Pakracu se odazvalo 83 osobe od kojih je 78 dalo krv dok je u Lipiku krv darivalo 52 od 58 građana koji su se odavali ovoj akciji. I u ovoj akciji priključili su se novi darivatelji, tako ih je u Pakracu bilo 9, a u Lipiku 4.

Darivanju je prethodio obvezni liječnički pregled nakon kojeg je odbijeno ukupno 10 osoba. To je uobičajena brojka, a uglavnom se radi o osobama s povišenim krvnim tlakom ili povišenim šećerom u krvi što je razumljivo budući da su iza nas božićni i novogodišnji blagdani.

Preostale tri ovogodišnje akcije bit će provedene u travnju, srpnju i listopadu o čemu će dobrovoljni darivatelji biti obaviješteni na vrijeme, a iduće darivanje krvi u Lipiku bit će održano na staroj lokaciji, u prostoru restorana tvornice „Studenac“, rekao nam je Danijel Pavlović, ravnatelj GD HCK Pakrac.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email