ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE Potvrđeno treće oboljenje

ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE Potvrđeno treće oboljenje

„Jučer smo dobili svih deset nalaza od isto toliko uzoraka koji su uzeti prekjučer i od tih deset uzoraka došao nam je jedan pozitivan za koji smo i očekivali. Riječ je o gospođi koja se vratila s putovanja te koja je zapravo imala blage simptome bolesti i čija je majka prvi naš slučaj od oboljenja korona virusa. Ostalih devet osoba koje smo testirali su bili kontakti s tom gospođom, odradili smo maksimalan broj kontakata i sve su osobe negativne. Jučer je uzeto još sedam uzoraka na području naše županije. Radilo se o tri osobe koje su bile u tom kontaktu. Imamo dvije osobe s područja naše županije koje su oboljele i imamo gospodina koji je stigao iz druge županije. Starija gospođa je jedina hospitalizirana i nalazi se u Općoj županijskoj bolnici Požega, a ostale dvije osobe nalaze se u kućnoj izolaciji te sami borave u kući i dobrog su zdravstvenog stanja“, rekao je epidemiolog dr. Ante Vitalia, na jutros održanoj tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije, objavljeno je na službenoj stranici Županije.
„Od početka ove izvanredne situacije maksimalno smo angažirani i u našim evidencijama imamo oko 400 osoba s područja županije kojima je određena mjera samoizolacije. Provjeravamo te osobe i od početka smo izvršili 640 provjera te 92 provjere na dojavu. Od početka ove izvanredne situacije maksimalno smo angažirani i u našim evidencijama imamo oko 400 osoba s područja županije kojima je određena mjera samoizolacije. Postavljen je veći broj punktova za kontrolu kretanja te je ukupno evidentirano 64 osobe koje nisu imale propusnicu, a 48 osoba je zatečeno na punktovima koje su imale mjeru samoizolacije, ali riječ je o osobama koje su se vraćale na mjesto svog prebivališta. I dalje pozivamo građane ako imaju informacije o osobama koje krše mjeru o samoizolaciji, da jave na broj 192.“ – rekla je na konferenciji Ivana Radić iz PU Požeško-slavonske.

Župan: „Apeliramo na građane“

„U Požeško-slavonskoj županiji nastavljamo sa svim dosadašnjim mjerama i aktivnostima namijenjenim sprječavanju širenja virusa. Jučer smo također dobili znatne količine medicinske opreme koja je bila potrebna te je raspoređena primarno našim bolnicama, domovima zdravlja, Zavodu za hitnu medicinu, stožerima civilne zaštite i institucijama županije. Apeliram na naše građane da u vrijeme koje je pred nama, uskršnji blagdani, povedu računa o tome da se očekuje dolazak ljudi koji možda imaju prebivalište u našoj županiji, a rade izvan nje te nisu svoje prebivalište odjavili i stoga ih je teško evidentirali. Pozivam sve njih da shvate kao moralnu obvezu da se prijave i da budu u samoizolaciji jer drugačijeg načina nema. Moramo voditi brigu jedni o drugima, biti ljudski osviješteni te donositi dobre odluke kad je u pitanju zdravlje svih nas, a samim time će se izbjeći kažnjavanje istih. Odgovorno na svim razinama, čuvajući sebe i svoju obitelj, zapravo čuvamo cijelo stanovništvo i osiguravamo budućnost.“– rekao je župan Alojz Tomašević.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email