SKUPŠTINA PLANINARSKOG DRUŠTVA PSUNJ Zoran Milaković novi predsjednik, najavljen Dan planinara Hrvatske

SKUPŠTINA PLANINARSKOG DRUŠTVA PSUNJ   Zoran Milaković novi predsjednik, najavljen Dan planinara Hrvatske
U subotu navečer je na  Omanovcu održana skupština Planinarskog društva Psunj na kojoj su detaljno predstavljene aktivnosti ovog Društva kao i plan rada za tekuću godinu. Osim izvještajnog dijela, na skupštini je, nakon četiri godine, izabrano i novo vodstvo Društva.
Sedamdesetak prisutnih ljubitelja planinarenja najprije je pozdravio Tomislav Petrač, pročelnik u pakračkoj Gradskoj upravi rekavši da se uz spomen PD Psunj veže samo pozitivno ozračje, rad i zalaganje. Pohvalio je planinare što su, osim na svom polju, aktivni i u raznim gradskim društvenim događanjima te da je financijska potpora Grada u budućnosti neupitna.
Izvješća o radu Društva su potrajala. Osim što bogate aktivnosti nije moguće sažeti u 10 minuta, razlog tomu su i detaljni izvještaji svih sekcija PD Psunj. Tako su prisutnima prošlu godinu „izreferirali“ članovi Krešo Čehulić ispred Izvršnog odbora, Boro Černi iz Sekcije za izlete i propagandu, financije je do u lipu obrazložila Dragica Širac, Eva Feldvebl izvijestila je ispred Nadzornog odbora Društva, Željko Feldvebl kratko ispred Suda časti. Markacisti su bili vrijedni pa je izvještaj Žarka Ročeka posebno pozdravljen kao i Steve Nagyija koji je na simpatičan način izvijestio o aktivnostima visokogoranske sekcije.
Najviše pažnje izazvao je izvještaj sekcije za izlete i propagandu. Boro Černi, vrijedni član ovog Društva, potrudio se prošlogodišnje aktivnosti projicirati na platnu pa su se prisutni članovi kroz fotografije mogli prisjetiti gotovo svih izleta, sunčanih ili kišnih dana, ali i svega lijepog što jednog planinara kroz godinu prati. Iz propagandnog dijela, Černi je izdvojio investiciju u tiskanje dnevnika i prigodne značke  „Fokine planinarske obilaznice“ za koju je vezao i jednu neobičnost. Naime, značka je naručena iz daleke Kine, pri čemu se, tvrde planinari, još i uštedilo.
Financijsku stranu precizno je prezentirala Dragica Širac pa smo doznali da je PD Psunj prošle godine prihodovao 62.935,29 kn dok su rashodi bili teški 54.983,85 kn. Jedan od značajnijih prihoda su članarine i iznajmljivanje Planinarskog doma Omanovac.
Osim financija, Dragica Širac je Skupštinu usmjerila i u onaj izborni dio odrecitiravši prigodno osmišljenu pjesmu o predsjedniku na odlasku Kreši Čehuliću, koji je dužnost predsjednika Društva obavljao od 2012. godine.
Dizanjem ruku jednoglasno je usvojena odluka da je novi predsjednik Društva Zoran Milaković, dopredsjednik Krešo Čehulić, tajnik Stevo Nagy, blagajnica ostaje Dragica Širac, a članovi IO su Borislav Černi, Matija Arbanas, Zlatko Grčević, Ksenija Major i Žarko Roček.
„Plan rada za tekuću godinu ste čuli. Nastavljamo gdje je prethodno vodstvo stalo zato što je to ispravan put koji ne treba mijenjati. Nadam se da ću biti dostojan zamjenik dosadašnjem predsjedniku i siguran sam da ćete mi vi u tome pomoći“, kratak je bio novoizabrani predsjednik PD Psunj Zoran Milaković.
Skupštini je prisustvovao i Edo Bogović iz Hrvatskog planinarskog saveza, koji je, uz čestitke i pozdrave novom vodstvu, najavio i najvažniji događaj planinarstva, a to je Dan planinara Hrvatske koji će biti održan 24. – 26. lipnja na Omanovcu. „Ovakav događaj organiziraju samo najbolja i najuspješnija društva tako da je to još jedna potvrda vašeg rada i kvalitete i ne sumnjam da će i to biti odrađeno na visokoj razini,“ rekao je Bogović.
Pakračke planinare pozdravili su i brojni gosti i kolege, a najzaslužnijima su uručena priznanja za pomoć i doprinos radu jednog od najuspješnijih Društava na području Pakraca.
Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email