ŽIVOT IPAK NIJE STAO Izdaju se dokumenti, osiguravaju vozila, cijepe psi

ŽIVOT IPAK NIJE STAO  Izdaju se dokumenti, osiguravaju vozila, cijepe psi

U uobičajenim životnim uvjetima  čak i u manjim gradovima kao što je Pakrac svakodnevno stotinama građana ističe vremenska važnost raznih dokumenata, bilo osobnih, registracije automobila, tehnički servisi raznih uređaja poput protupožarnih aparata pa čak i obveza cijepljenja pasa. Što činiti u tim slučajevima u sadašnjim uvjetima ograničenih socijalnih kontakata pokušali smo saznati kod nadležnih.

Za dokumente se informirajte telefonski

„Obzirom na epidemiološku situaciju, Odlukom Ministarstva unutarnjih poslova RH, Policijska uprava požeško-slavonska  od 20. ožujka  ne radi sa strankama osim u slučajevima  izdavanja osobnih iskaznica u opravdanim i žurnim slučajevima kao i izdavanja vozačkih dozvola u profesionalne svrhe“, odgovorila je na naš upit Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave Požeško-slavonske.

Kako je pojasnila, započela je propisana procedura prema kojoj se za osobne dokumente čiji rok važenja ističe za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 predviđa produžetak roka važenja, a o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena na web stranici Ministarstva unutarnjih poslova: https://mup.gov.hr/, a preporučuje građanima da sve upite šalju na e-mail adresu Policijske uprave požeško-slavonske:  [email protected]  ili kontakt ostvare telefonom u Policijskoj postaji Pakrac i to za prijavništvo i osobne isprave na tel. 454-621, putne isprave 454-621, statusna pitanja stranaca, državljanstvo 454-616, vozačke dozvole i vozila: 454-619, oružje 454-624.

Stanica za tehnički pregled vozila u Pakracu radi u nešto skraćenom radnom vremenu (od 8 do 15 sati) što automatski znači da je vozilo u prometu za sada dužno imati ispravnu registraciju po pitanju tehničkog pregleda. Isto je i s osiguranjem vozila, reklo nam je dvoje pakračkih službenika osiguravajućih društava. Osiguranje vozila se može produžiti i platiti internetom, a oni policu osiguranja šalju elektronskim putem što je prihvatljivo i stanicama za tehnički pregled koji produžuju prometnu dozvolu i MUP-u. No kako su nam rekli spomenuti osiguravajući agenti kod dijela stanovništva je problem još uvijek nedovoljna informatička pismenost.

U DVD-u Pakrac kao i u normalna vremena servisiraju protupožarne aparate, rekao je zapovjednik Ilija Turković mlađi i nema razloga da oni kojima ističe tehnička ispravnost, uz primjenu propisanih mjera socijalnih kontakata ga ne dovezu na servis. Osim servisa protupožarnih aparata vatrogasci i dalje redovno po narudžbama dostavljaju cisterne s pitkom vodom.

Ako vam je ovih dana isteklo redovno godišnje cijepljenje pasa protiv bjesnoće i to možete odraditi kao u normalna vremena. Veterinarska stanica Pakrac u ambulantama na Gavrinici kao i u Gaju rade od 7 do 14, odnosno od 16 do 19 sati i psa možete cijepiti u ambulanti, ili naručiti dolazak kući (411-019). Osim cijepljenja pasa pakrački veterinari obavljaju i dalje sve vrste hitnih liječenja životinja te osjemenjivanja stoke, rekao je direktor dr. vet. Siniša Horvat.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email