ZELENO SVJETLO SPORTAŠIMA Tenisači u natjecanje, ostali samo na trening

ZELENO SVJETLO SPORTAŠIMA Tenisači u natjecanje, ostali samo na trening

Najnovija odluka Nacionalnog stožera CZ konačno je donijela i dobru vijest za sportaše rekreativce kojima je od danas (13. svibnja) ponovo dozvoljeno koristiti terene na otvorenom i zatvorenom prostoru, a s 10 na 40 povećan je i broj osoba koje se smiju okupljati na jednom mjestu, no sve skupa pod ograničenim uvjetima i poštivanjem osnovnih epidemioloških mjera i pridržavanja fizičke distance, bez mogućnosti bliskog kontakta u svlačionicama, tuširanja i sličnog.
Signal je to sportskim kolektivima da izađu iz sportske izolacije i vrate se organiziranim treninzima na otvorenom ili u dvorani iako su većini klubova s pakračkog područja ovosezonska natjecanja otkazana odnosno zaključena. Takvi klubovi su zadržali aktualni status u zatečenoj ligi pa će dogodine praktično ponoviti sezonu.

KUGLANJE: Trening da, natjecanja još ne

Jedino kuglači još uvijek čekaju odluku svog saveza o nastavku natjecanja. Najbolje rangirani kuglači KK Pakrac treniraju od početka svibnja sukladno odluci o pokretanju sportskih aktivnosti klubova I. i II. sportske kategorije kojoj pripadaju. Oni ostali smiju trenirati od danas, no samo to jer je i dalje na snazi Odluka o obustavi svih sportskih natjecanja u zatvorenim prostorima (pa i u kuglanama), i do sada još uvijek nije donesena drugačija s terminima eventualnog nastavka kuglačkih natjecanja.

NOGOMET: Hajdukovci napokon na travnjaku

Nogometaši Hajduka od danas ponovo treniraju na otvorenom iako im je sezona u MŽNL Sl. Brod-Požega službeno zaključena. „Unatoč tome nastavljamo s treninzima, ne samo iz razloga što nas još očekuju i utakmice u kup natjecanju (moguć termin igranja u lipnju ili srpnju), nego i zbog određene nadoknade izgubljenog. Igrači su radili samoinicijativno kod kuće prema dogovorenom programu, ali svi skupa smo željni da se vratimo u naše prirodno okruženje, a to je travnjak. Ako tijekom tog razdoblja budemo mogli dogovoriti i koju trening utakmicu tim bolje“, odgovorio je trener Siniša Grubišić na upit o budućim aktivnostima. Prema planu seniori bi trenirali do 10. lipnja, nakon čega bi uslijedila jednomjesečna pauza pred početak priprema za novu sezonu.
Otvaranjem dječjih igrališta, ali i novom uredbom o dozvoli okupljanja 40 osoba stječu se uvjeti za nastavak aktivnosti škole nogometa Hajduka koja u više uzrasnih kategorija okuplja preko stotinu mladih nogometaša, pa roditelji uskoro mogu očekivati pozive trenera za nastavak trenažnih aktivnosti.

TENIS: Prijave za 3. Tenisku ligu Pakrac

Labavljenje mjera predostrožnosti stiglo je u pravi trenutak za tenisače. Stoga su već jučer (12. svibnja) započeli s prijavama za 3. tenisku ligu koja bi prema prvim procjenama trebala započeti 1. lipnja, doznajemo od Domagoja Ajmana, tajnika Sportske zajednice Grada Pakraca, organizatora ovog natjecanja. Prijave se zaprimaju na e-mail: [email protected] ili na telefon 099/417-3338. Ajman kaže da će model natjecanja biti isti kao i prošle godine, a tijek istog bit će svakodnevno ažuriran na stranici pakračke teniske lige www.pakrac.tenisliga.com.
Podsjetimo prošle godine liga je okupila 44 igrača i igračica, a igrala se od svibnja do sredine rujna. U muškoj konkurenciji slavio je Matija Šimunović iz Novske ispred Ivana Pavla Čevizovića iz Lipika te Jure Rosića iz Pakraca, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Pakračanka Jelena Mitrović.

RUKOMET: Treniraju samo mlade kategorije

Pakračke rukometaše odluka o prekidu suspenzije treniranja zatekla je u mirovanju jer im je sezona posljednjom odlukom matičnog Saveza od 21. travnja prekinuta i natjecanje je poništeno. Zbog toga će i dogodine RK LiPa biti član 3. HRL Istok gdje je ove godine s mladim igračima prezentirala vrlo dobar rukomet. Prekid sezone zatekao ih je na sjajnom 2. mjestu. Seniori će najvjerojatnije pričekati redovan početak priprema, a prema riječima predsjednika kluba Marija Lopara, s treninzima će krenuti samo mlađe kategorije, naravno zasad bez natjecateljskih provjera.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email