ZBOG NESAVJESNOSTI IZVOĐAČA Poplavila zgrada osnovne škole, nastava kreće u ponedjeljak

ZBOG NESAVJESNOSTI IZVOĐAČA Poplavila zgrada osnovne škole, nastava kreće u ponedjeljak

Kiša koja je padala jučer s noći na jutro poplavila je zgradu Osnovne škole braće Radića na kojoj je u tijeku energetska obnova kao i potpuna rekonstrukcija krovišta, a budući da izvođač pokrov nije zaštitio u dovoljnoj mjeri, voda je procurila kroz betonsku ploču i poplavila hol škole, kao i učionice.

„Najprije je počelo plaviti u dijelu zgrade gdje se održava razredna nastava pa smo djecu odmah razmjestili u slobodne učionice. No, kada je voda počela navirati i u glavnom dijelu zgrade gdje se održava predmetna nastava, tada smo u dogovoru s županijom, odlučili da je najbolje da djeca odu kući. Odlučeno je da se razredna nastava odgađa, a trenutno održavamo nastavu za više razrede, tako da su učenici trenutno u učionicama nižih razreda koje su čitave i u kojima nema nikakvih šteta“, rekla nam je Sanja Delač, ravnateljica Osnovne škole braće Radića.

Ukupno je stradalo 12 učionica, najviše na katu starog dijela zgrade gdje su oštećeni zidovi, stropovi i parket koji postavljen prošle godine, a zbog brze reakcije svih djelatnika škole, uspjeli su spasiti informatička računala kao i ostalu nastavnu opremu, tako da do veće štete nije došlo.

Normalizacija nastave u ponedjeljak

Ravnateljica Delač ističe kako je odmah kontaktirala izvođača radova koji je obećao potpunu sanaciju štete o vlastitom trošku, a već sutra će postaviti isušivače u učionicama kako bi se na vrijeme sanirala vlaga i sve oštećene učionice stavile u funkciju do ponedjeljka,  kada će nastava početi i za učenike od  1. do 4. razreda.

Iako je bilo najavljeno da će se radovi odvijati tijekom ljetnih školskih praznika, zbog izbora izvođača radova što propisuje Zakon o javnoj nabavi i proceduri, taj rok je produljen i radovi su počeli tek početkom rujna.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email