ZAVRŠEN LIPIČKI TURNIR CB Numero Kip obranio naslov, Elite Academy najavila velike stvari

ZAVRŠEN LIPIČKI TURNIR CB Numero Kip obranio naslov, Elite Academy najavila velike stvari

Pobjednik 16. Božićnog malonogometnog turnira u Lipiku je momčad Numero Kip iz Nove Gradiške koja je u finalu odigranom 29. prosinca u lipičkoj sportskoj dvorani bila bolja od Elite Academy iz Pakraca s uvjerljivih 7:2. U utakmici za treće mjesto slavila je ekipa Samoposlužna praonica Pakrac/Šume Šugić/CB Eliksir iz Pakraca pobjedom od 3:0 nad lipičkom momčadi CB Tržnica/Mont Metal.
Dan ranije u polufinalnoj večeri Numero Kip je finale izborio tijesnom pobjedom nad Pakračanima (Autopraonica) od 2:1, dok su igrači Elite Academy pomalo iznenađujuće, ali potpuno zasluženo, završnu utakmicu osigurali minimalnom pobjedom od 1:0 protiv lipičkog sastava (Tržnica).
Finalnu večer otvorili su veterani utakmicom za 3. mjesto u kojoj je slavila pakračko-požeška kombinirana momčad Portas (Pjerobon, Gurdon, Vuić, Širac, Perković…) koja je do pobjede protiv Caffe bara Sport iz Zagreba došla u posljednjoj četvrtini susreta kad su zaostatak od 1:3, pretvorili u pobjedu od 5:4. Finalni susret odigrali su garešnička Pizzeria Palermo predvođena Vaclavekom, Žalcem, Kekovićem, Klobučarom i društvom i prošlogodišnji pobjednici Mak iz Kutine (Rekavić, Cerovečki, Kutleša..). Osjetno bolji u izvanrednoj utakmici bili su Garešničani koji su slavili s glatkih 4:1.


Posljednja utakmica turnira izazvala je velik interes publike, većim djelom jer je po prvi put u seniorskom finalu nastupila domaća hit ekipa sedamnaestogodišnjaka okupljena u Elite Academy koju vodi Siniša Grubišić. Dobar dio zasluga za pune tribine, naravno, odlazi i na drugog finalistu, prošlogodišnjeg pobjednika CB Numero Kip iz Nove Gradiške koji su tijekom turnira prezentirali možda i najbolji nogomet.


Završni dvoboj dvije tehnički i taktički odlične ekipe ipak je otišao na stranu iskusnije i u ovom trenutku tjelesni superiornije ekipe iz Nove Gradiške. Poneko taktičko iskakanje Pakračana ili sudački previd (kod 1:1) bili su dovoljni haklerima iz Numera da hladno poentiraju i odu na nedostižnu razliku pritom demonstrirajući visoku klasu te mirno privedu utakmicu kraju. Pored toga što je ostvareno finale sjajan rezultat, perspektivnim Grubišićevim „dječacima“ Joščaku, Krpanu, Grubišiću, Vuiću, Keću, Pjerobonu i ostalima ova utakmica može poslužiti i kao odličan pokazatelj gdje još imaju prostora za napredak u igračkom smislu, dok će nužni kilogrami i iskustvo doći s vremenom.
Najboljim ekipama uručene su i prigodne nagrade. Osim pehara pobjedniku je pripalo 10 tisuća kuna, drugom 5 tisuća, a trećeplasiranoj ekipi 3 tisuće kuna. Nagrađeni su i najbolji pojedinci turnira. Najefikasniji strijelac je Niko Jović (CB Numero Kip) s 10 postignutih golova. Najbolji golman turnira je Andrija Putak (Elite Academy) dok je najboljim igračem 16. Božićnog malonogometnog turnira u Lipik proglašen Kristijan Jakić iz pobjedničke ekipe.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone