ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE Školuju devet savjetnika u EU projektima

ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE Školuju devet savjetnika u EU projektima

Devetero mlađih Pakračana prošloga tjedna je započelo dvomjesečno osposobljavanje za savjetnika u EU projektima koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji s požeškim učilištem „Maestro“.

Oni će u 36 radnih dana i ukupno 140 sati do polovine prosinca  kroz teoretsku nastavu i praktične vježbe savladati vještine izrade projekata za natjecanje na natječajima EU te njihovu provedbu i ako uspješno savladaju  usmeni i praktični završni ispit dobiti uvjerenje (certifikat) o osposobljenosti za poslove suradnika u pripremi i provedbi EU projekata.

Da bi mogli pristupiti ovoj edukaciji bilo je nužno da budu u evidenciji nezaposlenih na Zavodu i da imaju završenu višu školu ili studij ekonomskog smjera. Osposobljavanje za njih ne samo da je besplatno nego im se i plaća 75 kuna radni dan (16 do 19 sati) te potencijalne putne troškove. Također besplatno dobivaju i literaturu koja se najvećim dijelom sastoji od internih skripti učilišta. Kako su nam rekli polaznici, na ovo osposobljavanje su se ponajviše odlučili radi mogućnosti brzog dobivanja posla.

Među predavačima s „Maestra“ su i dva Pakračana: Zvonimir Miler i Vladimir Gazić.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email