ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO: Počelo cijepljenje protiv gripe

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO: Počelo cijepljenje protiv gripe

Ovogodišnje cijepljenje protiv gripe započelo je danas (2. studenog), a za našu županiju osigurano je 5.040 doza cjepiva protiv gripe namijenjenog zašiti od tipova virusa koji se očekuju u ovoj sezoni.

Koristi se uobičajeno sezonsko cjepivo koje se ni po čemu ne razlikuje od dosadašnjih sezonskih cjepiva koja su godinama u upotrebi. Cijepljenje je namijenjeno u prvom redu starijim osobama, kroničnim bolesnicima bez obzira na dob i zdravstvenim djelatnicima. Kronični bolesnici se cijepe kod svojih izabranih liječnika, a ostali (stariji od 65 godina i zdravstveni djelatnici) mogu se cijepiti i kod svojih liječnika i u Županijskom zavodu za javno zdravstvo.

Pakračani i Lipičani cijepljenje mogu obaviti u Pakracu u ambulanti Zavoda za javno zdravstvo utorkom i četvrtkom od 8­,30 do 10 sati, stoji u obavijesti iz Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

 

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone