ZAŠTO TAKO? Autom na zelenu površinu

ZAŠTO TAKO? Autom na zelenu površinu

Početkom prošlog tjedna te danas opet nas je više čitatelja upozorilo na automobil parkiran na zelenoj površini na parceli s koje je u studenom 2016. godine uklonjena ruševina kuće „Grgurić“ koju je Grad u međuvremenu ozelenio i ogradio betonskim cvjetnjacima kako bi upravo spriječio zlouporabu tog prostora u svrhu parkiranja.

Međutim, Davoru Lepki, vlasniku obližnjeg frizerskog salona i stambenog prostora, cvjetnjaci i očekivano civilizirano ponašanje kada je u pitanju gradsko zelenilo, nisu problem da svoj automobil proveze između očito preširoko postavljenih cvjetnjaka i parkira na travnjak uz svoj objekt.

Upitan zašto rekao nam je da je riječ o privatnoj parceli kao i još neke u gradu poput parcele preko puta suda, ili u Bolničkoj ulici na križanju s Prilazom na mali most koji su građani samoinicijativno pretvorili u parkiralište i nitko ne pravi problem. On će, kako je rekao, mjesečnu ili godišnju parkiranu kartu za javnu parkirališnu površinu ispred svog objekta kupiti kada to učine i „gradski oci“ i svi građani u ovom gradu po pitanju parkiranja postanu ravnopravni.

Riječ je doista o privatnoj parceli što je nesavladiva prepreka za našu pravnu regulativu. Čim nije u pitanju javna prometna površina policija nije nadležna, kao što nije nadležan niti komunalni redar za ovakav vid upotrebe privatne parcele, potvrdili su nam u gradskoj upravi. Jedini tko je nadležan je vlasnik, koji je naravno daleko i niti ne zna što se svakodnevno događa na njegovoj parceli.

Tako je zapravo jedno rješenje od ovakvog vida zlouporabe ove površine fizička barijera. Dosadašnje u vidu cvjetnjaka nisu dovoljne, pokazuje i ovaj primjer.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email