ZAPOČINJE “ADVENT U PAKRACU” Raznolika predblagdanska događanja

ZAPOČINJE “ADVENT U PAKRACU” Raznolika predblagdanska događanja

Paljenjem prve adventske svijeće na događaju pod nazivom „Svjećice u došašću“ koji će biti održan u subotu 30. studenog u 17:30 sati, na Trgu dr. F. Tuđmana, u Pakracu započinje ovogodišnji „Advent u Pakracu“ koji će stanovnicima Pakraca i svim ostalim posjetiteljima tijekom prosinca ponudi pregršt raznolikih predblagdanskih događanja.

Već 4. prosinca u Muzeju Grada Pakraca će od 18 sati biti održana „Adventska radionica“, koja će ponovno biti organizirana i 11.12. od 18 sati. U četvrtak 5.12. će u dvorištu kompleksa Janković od 10 sati započeti kićenje božićne jelke, a u 17 sati će na svoje doći najmlađi jer će u Gradskoj knjižnici biti održana pričaonica i radionica za djecu „Pričom kroz Advent“. Pričaonica i igraonica na istu temu će biti održana i 12.12. u 17 sati.

Petak 6.12. rezerviran je za koncert učenika Osnovne glazbene škole koji će u 19 sati biti održan u gradskoj vijećnici kompleksa Janković, a učenici OGŠ će koncert održati i 17.12. u 19 sati u župnoj crkvi UBDM.

U subotu 7.12. će u 17 sati na Trgu dr. F. Tuđmana svečano biti zapaljena druga adventska svijeća, a svečano i raspjevano će biti i u crkvi Uznesenja BDM te u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman obzirom da od 18:30 započinje tradicionalni festival duhovne glazbe „Hodočašće u došašće“.

Tradicionalni planinarski pohod „Fokinom stazom“ ove godine na rasporedu je 14.12. od 9 sati, a istog dana će od 15 sati u Prekopakri biti održan „Božićni sajam“, te će u 17:30 na trgu dr. F. Tuđmana biti zapaljena i 3. adventska svijeća.

U sklopu „Adventa u Pakracu“ koncertom će se predstaviti i Tamburaški orkestar Grada Pakraca i Vokalni sastav „Contesse“ i to 18.12. u gradskoj vijećnici kompleksa Janković s početkom u 18 sati.

Sljedećeg dana, u četvrtak 19.12. će u Hrvatskom domu biti održana Božićna priredba u organizaciji Osnovne škole „Braća Radić“, a u petak 20.12. s početkom u 16 sati u dvorištu kompleksa Janković najavljen je „Božićni sajam“ uz brojne sadržaje za djecu i odrasle.

Paljenje 4. adventske svijeće će na trgu dr. F. Tuđmana biti održano u subotu 21.12. u 17:30, a program ovogodišnjeg „Adventa u Pakracu“ završava posljednjeg dana 2019. 31.12. kada će u dvorištu kurije Janković od 16 sati biti upriličen dječji doček Nove godine, a u novu 2020. ćemo ući prigodnim ponoćnim, novogodišnjim vatrometom.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email