SKUPŠTINA ŽUPANIJSKE HVIDR-E: Zapišite povijest u kojoj ste sudjelovali

SKUPŠTINA ŽUPANIJSKE HVIDR-E:   Zapišite povijest u kojoj ste sudjelovali

Značaj i uloga vaše udruga nije mala i pohvalno je sve što radite, no to bi moglo biti sve uzalud ako ratnu povijest Pakraca i Lipika iz Domovinskog rata ne zapišete upravo vi koji se u njoj sudjelovali, apeliram da tu zadaću stavite kao prioritet u narednom razdoblju, ali i da aktivno sudjelujete u izradi novog zakona o braniteljima, poručila je gradonačelnica Anamarija Blažević na skupštini Zajednice udruga HVIDR-a Požeško – slavonske županije što je danas održana u pakračkoj gradskoj vijećnici.

U izvješću o radu predsjednik Stipan Grgić istaknuo je kako su članovi na različite načine obilježavali značajne obljetnice iz Domovinskog rata diljem Hrvatske, a posebno na spomen obilježjima naše županije, te aktivno sudjelovali u radu županijske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata te gradova Pakraca i Lipika. Redovito su bili sudionici sportskih susreta različitih razina, na županijskim i  lokalnim manifestacijama promovirali aktivnosti udruge, organizirali tribinu „100 posto za Hrvatsku“ održanoj u Pakracu, ali i skrbili o statusnim i socijalnim problemima svojih članova.

hv2

Dopredsjednik Zdenko Vukić izvijestio je da su u tim aktivnostima potrošili oko 63.000 kuna od prihodovanih oko 67.000 pri čemu je 19.000 kuna dao proračun Požeško – slavonske županije, 10.000 kuna dobili su iz požeškog gradskog proračuna, po 2.000 kuna dali su gradovi Pakrac, Lipik i Pleternica, općine Brestovac i Jakšić po 1.000 kuna te općina Velika 500 kuna dok im je Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDRA-e Republike Hrvatske osigurala 5.000 kuna.

Članovi županijske HVIDRA-e i dalje će provoditi obilježavanje svih obljetnica, organizatori okrugle stolove na temu Domovinskog rata i provoditi projekte vezane uz promicanje istine o hrvatskim braniteljima. Na skupštini su izabrani Zdenko Vukić i Marko Marošević kao delegati za Sabor HVIDR-e RH.

U pozdravnim govorima Željko Obradović, tajnik Požeško – slavonske županije, prenio je poruku župana Alojza Tomaševića pohvalivši plemenite aktivnosti na očuvanju istine o Domovinskom ratu pozvavši branitelje na zajedništvo i u izradi novog zakona o braniteljima, a Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Pleternice, i Vinko Kasana, lipički gradonačelnik, zahvalili su članovima na svom dosadašnjem radu obećavši  daljnju potporu te se prisjetili i preminulog predsjednika županijske HVIDR-e Marija Novoselca.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email