ZAJEDNICA TALIJANA LIBERTA Zabavno poslijepodne na talijanski način

ZAJEDNICA TALIJANA LIBERTA Zabavno poslijepodne na talijanski način

Zajednica Talijana Liberta, Vijeće talijanske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije i Grada Pakraca te Udruga proizvođača talijanske konjske salame bili su u subotu 14. listopada u Ploštinama domaćini  tradicionalne priredbe Jesen u našem kraju – običaji i tradicije – dani konjske salame. Šarenilo promotivnih štandova pakračko lipičkih udruga već su standardan dekor ove jesenje manifestacije koju svojim prisustvom redovito obogate i gosti iz Italije. Jesen u našem kraju  ove je godine ponudila uobičajen repertoar pa su brojni posjetitelji kroz višesatni popodnevni sadržaj mogli uživati u kulturnom programu Harmonikaša Zajednice Talijana Materada, Kulturno umjetničke udruge Ivan Vitez Trnski iz Nove Rače te domaće Češke Besede iz Prekopakre ili razgledati postavljenu izložbu slika i starinskih predmeta u improviziranom lokalnom muzeju.

Sastavni dio Jeseni je i prezentacija izrade konjske salame pa ste, ako ste se zatekle ove subote u Ploštinama, osim edukativnog dijela vezanog za izradu konjske salame, mogli uživati i u vrućim zalogajima friške i netom izrađene ove talijanske delikatese.

U večernjem dijelu kulturno-umjetničkog programa predstavili su se mališani iz Dječjeg vrtića Maslačak iz Donje Obriježi, Plesna grupa Dolce Lipik-Pakrac, Pjevački zbor i plesna grupa Zajednice Talijana Materada, KUD Ivan Vitez Trnski iz Nove Rače, KUD Čardaš Suza/Beli Manastir i Češka Beseda Prekopakra.

U protokolarnom dijelu programa goste je u ime ZT „Liberta“ Ploštine pozdravio predsjednik Antun Bruneta, a ispred Grada Pakraca to je učinio predsjednik Gradskog vijeća Miroslav Ivančić čestitavši na dugogodišnjem radu te zahvalio na aktivnostima i inicijativama koje poduzimaju kako bi život na ovim prostorima bio bogatiji i sadržajniji.

 

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email