VSNM: Sv. Nikola u Vladičanskom dvoru

VSNM: Sv. Nikola u Vladičanskom dvoru

U organizaciji VSNM Grada Pakraca i Parohije Pakračke jučer je proslavljen nadolazeći praznik Svetog Nikole uz obred Slavskog kolača u Sabornom hramu Svete Trojice, podjela paketića te zabavni program.

Nakon osvještenja Slavskog kolača,  Episkop pakračko-slavonski  g. Jovan podjelio je paketiće mnogobrojnoj djeci, te je nakon obreda u crkvi organiziran zabavni program za djecu u Vladičanskom dvoru. Dodatno su darivani knjigama polaznici pravoslavnog vjeronauka u pakračkoj Osnovnoj školi.

Zabavni program uz puno interakcije s djecom i uz pratnju gitare vodio je Goran Vinčić, komičar iz Zagreba.

Izuzetno sam zadovoljan ovogodišnjom proslavom Svetog Nikole, posebice zbog velikog odaziva roditelja i djece, a svakako raduje informacija da je u crkvi i Vladičanskom dvoru bilo preko 60 djece. Djeca su bila oduševljena nastupom Gorana Vinčića ali i poklonima te se nadam da će biti još prilike za ovakvim druženjima djece i roditelja, rekao nam je Nikola Ivanović, predsjednik VSNM Grada Pakraca.

viber-image6

Prošli tjedan, paketići su podijeljeni i učenicima na dodatnoj nastavi srpskoj jezika (model C) i pravoslavnog vjeronauka u Osnovnoj školi Braće Radića u Pakracu. „Bilo je zadovoljstvo družiti se s njima i čuti da pored svih nastavnih i vannastavnih aktivnosti, oni uče ćirilicu, srpsku književnost i povijest, muzičku kulturu, vjeronauk i drugo na ovim oblicima manjinske nastave“ zaključio je Ivanović.

viber-image2

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email