VRO „BLJESAK“ Polaganjem vijenaca obilježena 23. obljetnica „Bljeska“ i Dan branitelja Grada Pakraca

VRO „BLJESAK“ Polaganjem vijenaca obilježena 23. obljetnica „Bljeska“ i Dan branitelja Grada Pakraca

U sklopu obilježavanja 23. godišnjice VRO „Bljesak“ čiji se pobjedonosni završetak ujedno obilježava kao Dan branitelja Grada Pakraca, izaslanstva gradova Pakraca i Lipika te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata odali su počast poginulim braniteljima dvaju gradova paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca. Uz dogradonačelnika Marijana Širca i predsjednika gradskog vijeća Miroslava Ivančića, našima palim borcima i sugrađanima počast su odali i dogradonačelnik Lipika Slobodan Katunar, predsjednik gradskog vijeća Lipika Mladen Dolić, Davor Huška pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU, Miroslav Vacek izaslanik ministra hrvatskih branitelja, Mario Seleši izaslanik župana Požeško-slavonske županije, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakraca Lipika i predstavnice  Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Primorsko-goranske županije.

Poslije obilježavanja obljetnice „Bljeska“ na pakračkom groblju upriličena je sveta misa Za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u crkvi Uznesenja BDM u Pakracu.

 

Glazbeni naglasak na jučerašnji dan dao je koncert Radojke Šverko, hrvatske glazbene dive raskošnog volumena glasa i bogate domaće i inozemne karijere, koja je nastupila u Hrvatskom domu „dr. Franjo Tuđman“.

U repertoaru koji je nudio presjek njene pedesetogodišnje karijere imalo je prilike uživati 80-ak slušatelja koje loši vremenski uvjeti nisu obeshrabrili u dolasku, a kao pratnja Radojki Šverko u nekoliko pjesama nastupio je i zbor KPD Sloga Pakrac.

foto: Tomislav Ević i Matija Kulhavi

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email