VOLONTERSKA AKCIJA PODJELE OBROKA Mladi Pakračani za potrebite

VOLONTERSKA AKCIJA PODJELE OBROKA Mladi Pakračani za potrebite

„Ručam s tobom“ naziv je volonterske akcije podjele obroka u Pučkoj kuhinji Gradskog društva Hrvatskog crvenog križa Pakrac kojom su danas mladi Pakračani željeli skrenuti pozornost javnosti na siromaštvo i njegovo sprječavanje. Riječ je o jednoj od akcija i aktivnosti tijekom listopada koju provodi Klub mladih Aurora u sklopu projekta #Gradmladih#pokrenise.

Akciji i druženju odazvali su se mladi iz medicinskog usmjerenja Srednje škole Pakrac uz profesorice Anu Tidlačko i Anu Nježić  te članovi Udruge slijepih i slabovidnih Pakrac-Lipik, a sve njih, kao i korisnike pučke kuhinje, pozdravila je Danijela Kiš, ravnateljica Gradskog društva HCK Pakrac, rekavši kako ova akcija ima za cilj upoznati mlade s činjenicom da mogu biti dobro društvo i pronaći „spoj“ s korisnicima usluga Pučke kuhinje, osobama koje usluge koriste iz raznih razloga; jer su „plitkoga“ džepa, nemaju s kime jesti, ne znaju napraviti obrok ili jednostavno žele sresti druge ljude. „Mladima je ova aktivnost otvaranje očiju i mjesta za manje sebičnosti, više razumijevanja i osjećaja za druge, a korisnicima usluge, nadamo se, dobro iskustvo susreta s mladima, razgovor, upoznavanje, mali odmak od svakodnevnice koja nije samoća“, istaknula je ravnateljica Kiš.

Inače, pučka kuhinja priprema obroke za osobe u socijalnoj potrebi koje financiraju socijalna vijeća gradova Pakraca i Lipika i dnevno ih podijele oko tridesetak, a osobama koje iz zdravstvenih razloga ili zbog veće udaljenosti nisu u mogućnosti samostalno preuzeti obroke, djelatnici Gradskog društva HCK Pakrac obavljaju dostavu obroka na kućnu adresu.

„Potrebe, ne samo pučke kuhinje, nego i drugih različitih socijalnih usluga su veće nego što mislimo, što dokazuju i primjeri s terena kroz projekt „Zaželi“, a trenutno smo u pripremama i čekamo odgovor Ministarstva za projekt pružanja usluga u zajednici onim korisnicima koji bi rješenjem Centra za socijalnu skrb imali pravo na besplatan topli obrok čime bismo obuhvatili veći broj osoba koje su u potrebi“, dodala je ravnateljica Kiš.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone