VODOVOD U OBRIJEŠKOM BAZENU Domaćinstvima omogućeno priključivanje

VODOVOD U OBRIJEŠKOM BAZENU Domaćinstvima omogućeno priključivanje

Nakon točno dvije godine od početka izgradnje od ovog tjedna je stanovnicima 11 naselja sjeverozapadnog područja Grada Pakraca: Omanovac, Gornja i Donja Obrijež, Veliki i Mali Banovac, Stari i Novi Majur, Batinjani, Kapetanovo Polje, Ploštine i Toranj omogućen priključak nanovoizgrađenu javnu vodoopskrbnu mrežu  o čemu će  pismeno  vlasnici 592 aktivna objekta na tom području dobiti letak s uputama, izvijestili su na tiskovnoj konferenciji danas gradonačelnica Anamarija Blažević i Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik.

Priključak je dobrovoljan, a izgradnja vodovodnog okna koji podrazumijeva ugradnju standardizirane plastične šahte s priključnom  infrastrukturom i vodomjerom košta po priključka 3.000 kuna s tim da će Grad Pakrac, kao i ljetos kod iste akcije u Kusonjima sufinancirati ove troškove s 400 kuna. Osim 2600 kuna svaki korisnik mora riješiti u svom objektu i izgradnju priključka od vodovodnog okna do kućne instalacije.

SONY DSC

Za priključenje je potrebno popunjen obrazac zahtjeva predati u Vode Lipik uz koje je potrebno priložiti vlasnički list, izvod iz katastra i potvrdu o legalnosti objekta. S obzirom na veliku dnevnu angažiranost zaposlenika Voda Lipik na radovima na aglomeraciji te ovisno o zainteresiranosti korisnika  Pierobon kaže da priključenje na novu vodovodnu mrežu u odnosu na predani zahtjev će biti riješen najviše u roku od 30 dana.

Ulični cjevovod  za ovih 11 naselja ukupne dužine 38,6 kilometara  u konačnosti je koštao bez PDV 7,24  milijuna kuna od čega je oko 7 milijuna kuna osigurano kroz Program ruralnog razvoja, oko 0,2 milijuna kuna iz gradskog proračuna,  dok su izrade projektne dokumentacije već ranije platile Hrvatske vode i Grad Pakrac.  Izvođač radova je bila daruvarska „Vodoprivreda“. Prema popisu iz 2011. godine novi vodovod bi trebao omogućiti priključak za 353 kućanstva ili 1020 stanovnika.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email