VODE LIPIK Napokon natječaj za aglomeraciju

VODE LIPIK Napokon natječaj za aglomeraciju

U Oglasniku javne nabave objavljena je obavijest o nadmetanju za projekt Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Lipik-Pakrac, konkretno izvođenje radova na rekonstrukciji sustava vodoopskrbe te rekonstrukciji sustava odvodnje. To podrazumijeva ponude potencijalnih izvođača za izgradnju 4.160 metara novog dovodnog vodoopskrbnog cjevovoda Pakrac-Lipik, rekonstrukciju 7.072 metara dovodnog cjevovoda Gaj-Dobrovac i  25.135 metara vodoopskrbne ulične mreže  na području Pakraca i Lipika, kao i izgradnju 33.434 metara sustava odvodnje (kanalizacije) i rekonstrukciju 22.499 metara sustava postojeće ulične kanalizacijske mreže u ova dva naselja s izgradnjom 18 različitih crpnih stanica.

Procijenjena vrijednost radova je 99.080.620 kuna, a planirani rok otvaranja ponuda je 15. svibnja.

Nakon 15. svibnja povjerenstvo sastavljeno od predstavnika gradova Pakraca, Lipika, Hrvatskih voda, Voda Lipik i Ministarstva zaštita okoliša u roku od 3 mjeseca temeljom kombiniranog kriterija izabrat će najboljeg ponuđača. Nakon toga slijedi rok za žalbe neprihvaćenih ponuditelja u trajanju od 15 dana i ako ne bude žalbi slijedi potpisivanje ugovora s izvođačem nad čemu ima nadzor Agencija za plaćanje u poljoprivredi. Kako procjenjuje Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik, ako sve bude idealno, pri čemu se prvenstveno misli da se pojavi izvođač (može i inozemni), unutar procijenjene vrijednosti radova i ne bude žalbe, radovi koji podrazumijevaju ogromna kopanja po gradskim prometnicama mogli bi početi do kraja godine. U protivnom sve ponovo postaje, što se tiče rokova, neizvjesno.

To naglašavamo stoga što projekt idejno datira od 2010. godine, a prihvaćen je u Ministarstvu zaštite okoliša i Hrvatskim vodama pred nekoliko godina da bi ugovor o tome bio potpisan između ministarstva, Hrvatskih voda i Voda Lipik u prosincu 2017. u Vinkovcima u sklopu Projekta Slavonija. Od tada su razne institucije pripremale natječajnu dokumentaciju.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email