VETERINARSKA STANICA PAKRAC: Započelo cijepljenje pasa

VETERINARSKA STANICA PAKRAC: Započelo cijepljenje pasa

Veterinarska stanica Pakrac 23. siječnja započela je uobičajenu godišnju redovnu akciju cijepljenja pasa protiv bjesnoće, odnosno proces dehelmintizacije (davanje lijekova protiv crijevnih parazita).

Akcija se obavlja ustaljenim godišnjim redoslijedom i potrajat će, ovisno o vremenskim prilikama i broju hitnih intervencija, do početka ožujka, rekao nam je dr. vet. Siniša Horvat, direktor Veterinarske stanice Pakrac.

O točnom terminu cijepljenja u naselju ili ulici veterinari obavještavaju stanovništvo putem plakata. Veterinarima poznati vlasnici pasa koji se ne zateku kod kuće dobit će obavijest o tome kada da se jave radi cijepljenja, a vlasnici psa mogu dovesti na cijepljenje svakog radnog dana u ambulantu u Pakrac od 7 do 15 sati, odnosno u dane vikenda od 8 do 10 sati.

Cijepljenje je zakonom obvezno i košta 150 kuna za čipiranog pasa, odnosno 252 kuna za psa kojeg prethodno treba čipirati.

Kako je rekao dr. Horvat, oni već godinama cijepe godišnje oko dvije tisuće pasa i već godinama nije registrirana pojava bjesnoće na našem području.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email