USUSRET SAJMU: Prigodno uređenje grada

USUSRET SAJMU: Prigodno uređenje grada

Još nas dva dana dijeli od vikenda koji bi prema pripremljenom programu ovogodišnjeg sajma „Slavonski banovac“ i svim očekivanjima njenih organizatora trebao pretvoriti grad u otvorenu pozornicu za brojna događanja, ali i otvoreni grad za sve ljude dobre volje. Neki od pakračkih obrtnika u centru ukrašavanjem svojih izloga „ulickali“ su pakračko gradsko lice.

dsc_7211

Na inicijativu i poziv Grada Pakraca i Turističke zajednice Grada Pakraca da se etno-elementima, motivima i predmetima urede izlozi trgovina sa zadovoljstvom su prihvatili neki od vlasnika. S puno truda i vrlo osmišljeno izlog trgovine „Babelo“  u Ulici hrvatskih velikana  posebno su lijepo uredile članice KUD-a „Seljačka sloga“ iz Prekopakre svojim nošnjama i dijelom nošnji iz etnografske zbirke Muzeja Grada Pakraca, a primjereno je uređen i izlog u istoj ulici trgovine „Matej“. Veliki izlozi na Trgu 76. bataljuna, tik uz “veliki most”, trgovine Mstyle i Elektromaterijal Martinović,  također su se pretvorili u izložbeni prostor tradicijske baštine.

dsc_7215

Naš fotoaparat zabilježio je zasad ove primjere, no možda se i ostali vlasnici pakračkih prodajnih prostora u ova dva dana odluče urediti izloge i time dati mali ukras i doprinos gradu koji sigurno neće ostati nezamijećeni od posjetitelja.

dsc_7213

Jutros su djelatnice Muzeja i Turističke zajednice prigodno ukrasile i cvjetni otok u centru kod kuće „Grgurić“, a drvene table sa znakom kune i banovca dobrovoljno  je izradio naš sugrađanin  Marijan Gašpar.

14696787_1268923936491378_1089438978_n

Kako nam je rekla Gabriela Sabo Seleši, voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Pakraca,  želja im je takvu praksu nastaviti i povodom raznih blagdana kako bi grad učinili ljepšim.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email