USUSRET SAJMU: Prigodno uređenje grada

USUSRET SAJMU: Prigodno uređenje grada

Još nas dva dana dijeli od vikenda koji bi prema pripremljenom programu ovogodišnjeg sajma „Slavonski banovac“ i svim očekivanjima njenih organizatora trebao pretvoriti grad u otvorenu pozornicu za brojna događanja, ali i otvoreni grad za sve ljude dobre volje. Neki od pakračkih obrtnika u centru ukrašavanjem svojih izloga „ulickali“ su pakračko gradsko lice.

dsc_7211

Na inicijativu i poziv Grada Pakraca i Turističke zajednice Grada Pakraca da se etno-elementima, motivima i predmetima urede izlozi trgovina sa zadovoljstvom su prihvatili neki od vlasnika. S puno truda i vrlo osmišljeno izlog trgovine „Babelo“  u Ulici hrvatskih velikana  posebno su lijepo uredile članice KUD-a „Seljačka sloga“ iz Prekopakre svojim nošnjama i dijelom nošnji iz etnografske zbirke Muzeja Grada Pakraca, a primjereno je uređen i izlog u istoj ulici trgovine „Matej“. Veliki izlozi na Trgu 76. bataljuna, tik uz “veliki most”, trgovine Mstyle i Elektromaterijal Martinović,  također su se pretvorili u izložbeni prostor tradicijske baštine.

dsc_7215

Naš fotoaparat zabilježio je zasad ove primjere, no možda se i ostali vlasnici pakračkih prodajnih prostora u ova dva dana odluče urediti izloge i time dati mali ukras i doprinos gradu koji sigurno neće ostati nezamijećeni od posjetitelja.

dsc_7213

Jutros su djelatnice Muzeja i Turističke zajednice prigodno ukrasile i cvjetni otok u centru kod kuće „Grgurić“, a drvene table sa znakom kune i banovca dobrovoljno  je izradio naš sugrađanin  Marijan Gašpar.

14696787_1268923936491378_1089438978_n

Kako nam je rekla Gabriela Sabo Seleši, voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Pakraca,  želja im je takvu praksu nastaviti i povodom raznih blagdana kako bi grad učinili ljepšim.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone