Ulica hrvatske policije iz Domovinskog rata: Uskoro nastavak radova

Ulica hrvatske policije iz Domovinskog rata:   Uskoro nastavak radova

Ovog proljeća se nastavlja modernizacija Ulice hrvatske policije iz Domovinskog vrata (od bolnice do Bille). Za tu namjenu Grad Pakrac i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU  jučer su potpisali ugovor kojim Ministarstvo osigurava 429.000 kuna, a Grad Pakrac 170.000.

UGOVOR02_250516

S tih nešto više od 600.000 kuna obuhvaćeni su radovi na  izgradnji pješačke i biciklističke staze s pristupnim elementima, završetak uređenja oborinske odvodnje, priprema za postavljanje nove javne rasvjete i rekonstrukcija cestovnog propusta u dijelu ulice u kojem su radovi izvođeni i jesenas, dok radovi u nastavku prema Bili neće biti izvođeni jer se mora najprije izmjestiti magistralni plinovod koji prolazi ispod tog dijela prometnice.

Nakon provedenog postupka javne nabave, između 5 ponuditelja izabran je najpovoljniji – Niskogradnja Jurčak, te se idući tjedan planira sklapanje ugovora i nakon toga početak radova.

Lani je u modernizaciju ove prometnice utrošeno 842.000 kuna,  od čega je 366.000 kuna osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja, a ostalo Grad Pakrac.

S obzirom na smještaj prometnice u okruženju, njena rekonstrukcija i modernizacija će imati značajan učinak na lokalnu zajednicu, posebice onu iz užeg centra grada, u smislu povećane sigurnosti prometa te osiguranju neometanog pristupu javnim sadržajima. Još nam preostaje treća faza odnosno javna rasvjeta, a i nju smo prijavili na jedan od nedavno objavljenih natječaja te za njega očekujemo rezultate, rekla nam je gradonačelnica Anamarija Blažević.

Osim Grada Pakraca, sredstva u iznosu 250.000 kuna dobio je i Grad Lipik za uređenje trga na južnom ulazu u grad.

UGOVOR01_250516

 

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email