UREĐENJE SEOSKIH GROBALJA Ograda za sedam grobalja

UREĐENJE SEOSKIH GROBALJA Ograda za sedam grobalja

Putem Grada Pakraca Vlada RH je osigurala 25.000 kuna za materijal za ograde oko grobalja u selima istočno od Pakraca. Tim sredstvima nabavljeni su betonski stupci i žičana mreža kojima će biti ograđena seoska groblja  u Cikotama, Glavici, Bučju, Derezi, Omanovcu, Tornju i Španovici koje će radnim akcijama ugraditi sami mještani. S obzirom na broj stoke koja nekontrolirano luta tim područjima i razne divljači to će puno značiti tim ljudima, a osim toga potaći će njihovo daljnje uređenje, rekao je Nikola Ivanović, zamjenik gradonačelnice Pakraca iz redova srpske nacionalne manjine.

Idući korak u razgovorima s mještanima je predaja groblja na upravljanje Komunalcu što podrazumijeva izrada evidencije vlasnika grobova i plaćanje uobičajene godišnje naknade, kaže Ivanović.

Pored toga u Kraguju i Omanovcu su materijalom Grada i radom gradskog komunalnog pogona izgrađena nadstrešnica koja će služiti umjesto mrtvačnice. Vrijednost ovih radova koji još nisu dovršeni jer slijedi na proljeće betoniranje podloge su oko 6.0000 kuna.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone