UOČI DANA SJEĆANJA: Djeca odala počast Vukovaru i Škabrnji

UOČI DANA SJEĆANJA: Djeca odala počast Vukovaru i Škabrnji

Ispred spomenika hrvatskim braniteljima na glavnom gradskom trgu, učenici drugog razreda Osnovne škole braće Radić, predvođeni učiteljem Tomislavom Novincem i vjeroučiteljicom Marinom Ančić, uoči Dana sjećanja pomolili su se i zapalili 29 lampiona za 29 godina tragične sudbine Vukovara i Škabrnje.

Učenicima se obratila i gradonačelnica Anamarija Blažević, objasnivši im što se obilježava 18. studenog i zašto se nikad ne smiju zaboraviti žrtve Domovinskog rata koje su dale ono najvrjednije, svoje živote, za ovu državu koju danas imamo. Kako bi sve bilo održano u skladu s epidemiološkim mjerama, Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik osigurala je maske učenicima i učiteljima, rekao je Novinc, ujedno i predsjednik ove udruge.

Unatoč lošem vremenu, paljenjem svijeća duž Vukovarske ulice i pakrački vrtićarci su s odgojiteljicama, stručnim timom vrtića i ravnateljicom na dostojanstven način odali počast gradu-heroju i njegovim žrtvama. Svijeće su zapaljene i ispred zgrada područnih vrtića, a kako je rekla ravnateljica Višnja Klobučar, na prozorima svih vrtića preko noći će ostati upaljene tinjajuće svjećice u znak vječnog sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata diljem naše zemlje.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email