U 80. godini umro Ivo Barišić

U 80. godini umro Ivo Barišić

 

Piše: Duško Kliček

Ivo Barišić

Kuglački, ali i cjelokupni sport Pakraca izgubio je još jednog svog člana. U 80. godini života umro je Ivo Barišić koji je od 1967. godine, pune 23 godine bio s ekipom “Budućnost” u vrhu pakračkog kuglanja. Za najboljeg sportaša općine Pakrac izabran je 1974. godine; bio je pojedinačni prvak Pakraca 1985. godine, a pet puta prvak Pakraca u paru s Kliglom, Glazerom i Maicom. S ekipom “Budućnosti” bio je pobjednik prvenstva i kupa OKS Pakrac, te brojnih turnira, bio je reprezentativac Pakraca, a “Budućnost” je zapaženu ulogu imala i u prvenstvima klubova ZO Bjelovar.

Ivo je bio nekadašnji pakrački aranžer, kasnije trgovac u Trgovačkom poduzeću “Budućnost”, a poslije rata vlasnik trgovine “Pakra” u Tomislavovoj ulici.

Na kraju bogatog sportskog i privatnog života Ivo se pridružio Vilku Kliglu i Zvonku Kobetiću, svojim prijateljima i suigračima iz šampionske ekipe “Budućnosti”,  koji su preminuli unazad nekoliko mjeseci nakon što su u mladosti  svi zajedno ispisali lijepe trenutke kuglačke povijesti našeg grada.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email