UDRUGA UDOVICA HRVATSKIH BRANITELJA PAKRAC – LIPIK Aktivne u čuvanju digniteta Domovinskog rata

UDRUGA UDOVICA HRVATSKIH BRANITELJA PAKRAC – LIPIK Aktivne u čuvanju digniteta Domovinskog rata

Aktivno sudjelovanje u radu Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, obilježavanje stradavanja branitelja na pakračko-lipičkom području, aktivnosti u raznim društvenim sadržajima u organizaciji gradova Pakraca i Lipika te održavanje spomen obilježja poginulim braniteljima, glavne su značajke rada Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Pakrac – Lipik u 2019. godini. Osim toga, članice Udruge hodočastile su u Međugorje te sudjelovale u hodočašću branitelja u Mariji Bistrici. Više o aktivnostima doznali smo iz izvješća Dragice Želimorski, predsjednice Udruge na redovnoj skupštini održanoj 13. veljače u gradskoj vijećnici kurije Janković.


Udruga udovica danas ima 28 aktivnih članica, a za svoj rad tijekom prošle godine potrošile su nešto manje od 9 tisuća kuna, ponajprije iz redovnih godišnjih apanaža gradova Pakraca i Lipika (2.500 i 3.000 kuna) dok je ostatak stigao iz članarina. S druge strane rashodi bili nešto manji i na navedene sadržaje potrošeno je ukupno 8.300 kuna, vidljivo je to iz financijskog izvješća koje je podnijela Ružica Žunčić. Rad Udruge udovica pozdravila je i gradonačelnica Anamarija Blažević pri čemu je posebno pohvalila aktivnost u Koordinaciji udruga iz DR. Poručila je dalje, da je misija Udruge braniti dignitet Domovinskog rata i čuvati od zaborava uspomenu na svoje stradale.
Rad Udruge na sličan način vidi i Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća Pakraca, pohvalivši ga iskoristio je priliku najaviti skoro obilježavanje 29. godišnjice početka Domovinskog rata u Pakracu (od 26. veljače do 2. ožujka), a unutar kojeg će svoje mjesto imati i Udruga udovica.
Iz predstavljenog plana rada za tekuću godinu vidljivo je da će Udruga provoditi gotovo iste aktivnosti, a novina je da će uvesti redovan obilazak starijih i nemoćnih članica te im barem tako omogućiti da zadrže osjećaj pripadnosti u ovoj skromnoj i vrijednoj pakračko-lipičkoj udruzi.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email