UDRUGA SLIJEPIH PAKRAC – LIPIK Turnir u pikadu povodom Josipova

UDRUGA SLIJEPIH PAKRAC – LIPIK Turnir u pikadu povodom Josipova

 

Na tradicionalnom turniru slijepih i slabovidnih osoba u pikadu kojeg su danas u povodu Dana Grada Pakraca organizirali domaćini, Udruga slijepih Pakrac – Lipik, sudjelovalo je više od 40 natjecatelja pristiglih iz Daruvara, Bjelovara i Požege, a po prvi puta Pakrac su posjetili i članovi udruge Svjetlost iz Gradiške s kojom je pakračka udruga partner u prekograničnoj suradnji.

Turnir su otvorili Anamarija Blažević i Stanko Kovačić, gradonačelnica i predsjednik pakračko lipičke Udruge slijepih, Kovačić se ovom prilikom zahvalio gostima na dolasku te rekao: „Ovo je već sedmi turnir u nizu pod pokroviteljstvom Grada Pakraca. Kako kod nas kažu, tko jednom u Pakrac dođe kao gost, odlazi kao prijatelj pa sam siguran da ćemo nakon današnjeg dana i natjecanja biti bogatiji za nova prijateljstva“. Kovačić je potom Josipima, Josipama i Pakračanima čestitao njihov dan, a jedinom Josipu na današnjem okupljanu – natjecatelju iz požeške udruge Zlatna dolina – uručio i prigodan poklon.

Poželjevši ugodno druženje i boravak u Pakracu, gradonačelnica Blažević je naglasila kako Udruga slijepih Pakrac – Lipik oduvijek ima gradsku potporu i podršku, a niti u budućnosti se neće ništa mijenjati. Zaslužili su to, rekla je, svojim radom tijekom cijele godine, a posebno u dane obilježavanja Dana grada kada se svojim doprinosom aktivno uključuju u višednevnu svečanost što samo govori koliko prate život grada i u kojoj su mjeri saživjeli s njim.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email