UDRUGA SLIJEPIH PAKRAC-LIPIK Osigurana sredstva za zapošljavanje, edukacije i nabavu opreme

UDRUGA SLIJEPIH PAKRAC-LIPIK Osigurana sredstva za zapošljavanje, edukacije i nabavu opreme

Udruzi slijepih Pakrac-Lipik osigurana je trogodišnja institucionalna podrška Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u iznosu 80.390 kuna te je u povodu toga 20. siječnja predsjednik Udruge Stanko Kovačić u hotelu Dubrovnik u Zagrebu prisustvovao dodjeli ugovora o financiranju te izobrazbi o provedbi institucionalne podrške udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade, udrugama iz Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj i udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini.

Kako nam je rekao Kovačić, riječ je o trogodišnjem programu njihove udruge kroz koji je predviđeno  zapošljavanje još jedne osobe na poslovima administrativnog suradnika/suradnice na pola radnog vremena čime će se udruzi omogućiti kvalitetnije upravljanje poslovnim procesima. Osim toga, udruga predvidjela aktivnosti kroz aktivnije sudjelovanje u edukacijama koje se provode na području Republike Hrvatske, bolje umrežavanje s drugim udrugama osoba s invaliditetom, te nabavku opreme poput elektronskog povećala koja će omogućiti članovima udruge praćenje tiska i korištenje drugih tiskanih medija u svrhu edukacije.

Udruga slijepih Pakrac – Lipik je ove godine jedina udruga osoba s invaliditetom s područja naše županije koja je ostvarila ovu podršku.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email