UDRUGA DJECE BRANITELJA DOM. RATA PAKRAC-LIPIK Promicanje vrijednosti Domovinskog rata kroz rad s mladima

UDRUGA DJECE BRANITELJA DOM. RATA PAKRAC-LIPIK Promicanje vrijednosti Domovinskog rata kroz rad s mladima

Aktivnosti u promicanju uloge Pakraca i Lipika u stvaranju neovisne Hrvatske, kao i vrijednosti Domovinskog rata, kroz rad mladih i s mladima obilježile su prošlu godinu Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik,rečeno je jučer na skupštini ove Udruge održanoj u prostorijama Kluba mladih Aurora u Pakracu.

Predsjednik Udruge Tomislav Novinc, izvješćujući o radu u prošloj godini, rekao je kako su aktivnosti bile brojne i raznovrsne te  istaknuo  organizaciju dolaska malonogometaša Dinama koji su  uveličali prošlogodišnji program obilježavanja obljetnice početka Domovinskog rata, sudjelovanje na komemoracijama poginulim braniteljima na našem području i okolici, kao i na različitim sportskim turnirima. Nastavili su i s oslikavanjem grafita, uređenjem gradskih površina i spomen obilježja poginulim braniteljima, ali i organizirali pub kvizove u Pakracu i Lipiku. Kao partneri sudjeluju u brojnim projektima, a jedan od njih je i projekt #Gradmladih #Pokrenise zajedno s Udrugom mladih Mali most i Gradom Pakracom u sklopu kojeg su zaposlili jednog njihovog člana. Uz to, zajedno s Udrugom mladih “Mali most”, postali su kandidacijska članica Mreže mladih Hrvatske – Croatian Youth Network  kao jedina članica koja je proistekla iz Domovinskog rata.

Za sve ove aktivnosti prihodovali su oko 23.000 kuna, od toga  Grad Pakrac je osigurao 5.500 kuna, Grad Lipik 4000 kuna, a Požeško-slavonska županija 5000 kuna. Slični financijski plan očekuju i ove godine. Skupština je bila i djelomično izborna, pa je na mjestu dopredsjednika udruge jednoglasno izabran Ivan Golub umjesto dosadašnjeg Dražena Brdara.

Pohvale radu Udruzi uputili su i pakrački dogradonačelnik Marijan Širac i lipički dogradonačelnik Slobodan Katunar ističući važnost njihovog djelovanja u lokalnoj zajednici, posebno zbog usmjerenosti prema mladima, dodavši kako će i ubuduće imati podršku oba grada u njihovom radu i aktivnostima.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email