UDRUGA „DELFIN“ Projekt „Nova znanja – nove prilike“

UDRUGA „DELFIN“ Projekt „Nova znanja – nove prilike“

Na Gradskoj tržnici Pakrac danas je održana promocija projekta „Nova znanja – nove prilike“, koji je usmjeren ka poticanju ravnopravnijeg položaja marginaliziranih skupina (dugotrajno nezaposlenih) na tržištu rada, a pruža im veću mogućnost zapošljavanja, razvoj socijalnih vještina, te bolju socijalnu uključenost u život zajednice.

Projekt, u organizaciji Udruge žena Vukovar, traje do travnja 2021. godine, financiran je sredstvima Europske unije, a provodi se u četiri županije: Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj, Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj. Partner na projektu s područja naše županije je Centar za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“. U sklopu projekta bit će organizirana osposobljavanja za voditelje izrade i provedbe projekata financiranih iz EU, te radionice za povećanje mogućnosti zapošljavanja.

Udruga „Delfin“ najavljuje za sutra, 14. veljače, u simboličnom vremenskom terminu „5 do 12“, ispred zgrade  gradske uprave Pakraca, akciju „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama“. Tu akciju osmu godinu za redom provode brojne organizacije koje se bave zaštitom i promicanjem ženskih prava, a u Pakracu će se udruzi Delfin pridružiti i Udruga roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika „Latica“. Cilj je skrenuti pozornost javnosti na nasilje nad ženama, pri čemu će pročitati ispovjede žena koje su preživjele nasilje.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email