UDRUGA CISDR 15. Izvještajno izborna skupština, Miovecu novi mandat

UDRUGA CISDR 15. Izvještajno izborna skupština, Miovecu novi mandat

Udruga civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško-slavonske županije danas je u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu održala svoju redovnu 15. izvještajnu a ujedno i izbornu skupštinu, na kojoj je članstvu i brojnim gostima, među kojima je bila gradonačelnica Anamarija Blažević i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izložila presjek dosadašnjeg djelovanja, plan budućeg, a i dodijelila zahvalnice onima koji su svojim djelovanjem doprinijeli radu udruge.
Skupštinu je otvorio predsjednik udruge Dinko Miovec, izlaganjem izvještaja o radu udruge u 2017. godini. Kao i dosadašnjih godina uz financiranje jedan od najvećih problema je malobrojno članstvo, koje je s početnih 105 članova spalo na samo 26 onih koji aktivno sudjeluju u radu udruge, što je za udrugu koja okuplja sve civilne stradalnike Domovinskog rata u Požeško-slavonskoj županiji razočaravajuće malo.


Tome usprkos udruga aktivno sudjeluje u svim programima obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata na području županije među kojima se ističe u organizaciji obilježavanja obljetnice razmjene zatočenika logora Bučje kao i sudjelovanje članova Udruge u prigodnom programu zatvaranja logora Stara Gradiška u veljači prošle godine. Udruga je sudjelovala i u programu obilježavanja Dana Gline, kao i u nacionalnom programu „Susreti civilnih stradalnika Domovinskog rata“ koji je održan u Selcu. Članovi udruge sudjelovali su i u obilježavanju međunarodnog „Dana nestalih osoba“ u Osijeku, a u Zagrebu u prigodnom programu polaganja vijenaca na „Zidu boli“ u spomen na sve nestale branitelje i civile Domovinskog rata.
Tajnik udruge Antun Takus sastavio je financijski izvještaj iz kojega je vidljivo da su prihodi u 2017. godini iznosili 38.556,61 kn, a rashodi 32.829,53 kn dok je stanje računa na 31.12. iznosilo 9.662,16. Glavnina proračunskih sredstava utrošena je na organizaciju obilježavanja obljetnice razmjene zatočenika logora Bučje. Predstavljen je plan rada i financijski plan za 2019. godinu koji se u svom sastavu ne razlikuje bitno od dosadašnjih.


Na izbornom dijelu današnje skupštine potvrđen je daljnji četverogodišnji mandat dosadašnjem predsjedniku Dinku Miovecu, a za dopredsjednika je izabran Zvonko Jurić. U novi izvršni odbor imenovani su Antun Takus za tajnika, Barica Turuk za blagajnicu, Marin Đurić, Marija Sić i Rozalija Štetić. Nadzorni odbor će sačinjavati njegova nova predsjednica Ljiljana Vukojević, Milan Šmit i Mato Adžijević. Novoizabrani članovi suda časti bit će Ivan Adžijević (predsjednik), Zlata Kranjčić i Drago Klaić.
Dosadašnji rad udruge su pohvalili i sreću u daljnjem radu poželjeli gosti udruge na današnjoj skupštini, gradonačelnica Anamarija Blažević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Lipika Mladen Dolić, predsjednica Udruge hrvatski Feniks Jasna Jug i predsjednik HVIDRA-e Požeško-slavonske županije Stipan Grgić.
Na samom kraju skupštine predsjednik udruge Dinko Miovec je za nesebičnu pomoć i doprinos radu udruge dodijelio zahvalnicu Gradu Pakracu, Gradu Lipiku, Udruzi maratonaca Glasnici istine u čije ime je nagradu primio Duško Štrbac, Mateu Horaku i DVD-u Marino Selo u čije ime je nagradu primio Goran Golik.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email