KRIŽNI PUT GRADA PAKRACA U spomen na sve stradalnike u Domovinskom ratu

KRIŽNI PUT GRADA PAKRACA   U spomen na sve stradalnike u Domovinskom ratu

Mnogobrojni župljani, branitelji te članovi udruga s našeg područja sudjelovali su danas na 7. Križnom putu grada Pakraca kojeg je i ove godine organizirala župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu te pakrački branitelji.

Križni put kojim se vjernici prisjećaju poginulih branitelja i civila u Domovinskom ratu s našeg područja predvodio je pakrački župnik Matija Juraković dok su na čelu kolone križ nosili predstavnici braniteljskih udruga. Tradicionalnom Križnom putu prisustvovali su i članovi ostalih udruga sa svojim zastavama i obilježjima te pakrački krizmanici i srednjoškolci.

aktualnolight_elementi1772slika2

Kolona vjernika koja je uz molitvu krenula od kapelice Male Gospe u Kusonjama, nastavila je ulicama Ivana Gundulića, Josipa Juraja Strossmayera prema ulici Kalvarija do pakračke župne crkve, zatim ulicama Braće Radića, Vlade Laučana, Augusta Cesarca završila je na Rimokatoličkom groblju u Pakracu.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone