U školu se vratila većina mlađih učenika, u vrtić polovina

U školu se vratila većina mlađih učenika, u vrtić polovina

U pakračku školu, nakon dva tjedna mješovitog oblika nastave, vratila su se danas gotovo sva djeca koja pohađaju razrednu nastavu, rekla je ravnateljica Sanja Delač. Roditelji čija djeca neće ići u školu, moraju taj izostanak opravdati kao i ranije, međutim uvažavat će se objektivne okolnosti kao što su bolest, lokalno žarište i slično, ili subjektivne okolnosti ako se roditelj boji poslati dijete u školu jer je u obitelji osoba koja boluje od teške bolesti, što u redovnoj situaciji ne bi bila opravdana isprika.

U pakračkoj školi je organiziran prijevoz učenika i prehrana, kao i produženi boravak za učenike čiji roditelji to žele. Kao i protekla dva tjedna, provode se sve propisane dezinfekcijske mjere i djeca su u školi sigurna, poručuje ravnateljica Delač i primjećuje da su djeca oduševljena povratkom u školske klupe i ponovnim susretom s prijateljima. No, ovaj povratak će biti kratak, trajat će tek nešto više od mjesec dana, jer 26. lipnja završava školska godina.

Nešto manje roditelja vrtićke djece odlučilo se vratiti djecu u pakrački vrtić. Od 200 djece, polaznika matičnog i područnih vrtića Maslačak, njih 110 je danas došlo u vrtić, a budući da nije potrebno više čekati dva tjedna kako bi se u formirane vrtićke grupe uvrstilo novo dijete, za očekivati je da će se s vremenom priključivati i druga djeca, rekla je ravnateljica Višnja Klobučar. Danas stupa na snagu Odluka o nastavku rada dječjih vrtića na području Grada Pakraca, koju je donijela gradonačelnica, što podrazumijeva i ponovno plaćanje vrtića za sve polaznike.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email