TZ Grada Pakraca: Info table za tri pakračke crkve

TZ Grada Pakraca: Info table za tri pakračke crkve

Turističkoj zajednici Grada Pakraca odobreno je 15.000 kuna za postavljanje interpretacijskih tabli ispred pakračkih sakralnih objekata u sklopu programa potpora Hrvatske turističke zajednice u 2016. godini.

Pakrac-Crkva-Uznesenja-Blazene-Djevice-Marije

Riječ je o dvojezičnim info tablama, na hrvatskom i engleskom jeziku,  koje će početkom listopada biti postavljene u centru grada, ispred župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, kapelice sv. Ivana Nepomuka te Sabornog hrama sv. Trojice.

“Osnovni motiv u postavljanju ovakvih tabli je činjenica da čak ni veliki broj domaćeg stanovništva, da ne govorimo o turistima, ne znaju o kojoj je crkvi riječ ili iz kojeg razdoblja potječe. Odlučili smo da na jedan atraktivan način damo informaciju, koja će poslužiti ne samo posjetiteljima grada, već i domaćem stanovništvu da se na neki način informira i educira kada je riječ o sakralnim objektima koji istovremeno imaju i kulturno – povijesni značaj”, rekla je Gabriela Sabo Seleši, voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Pakraca.

Info table, uz fotografije i točan naziv sakralnih objekata, sadržavat će i osnovne podatke o njihovoj gradnji, izgledu i razdoblju u kojem su nastali.

WP_20160721_10_13_50_Pro

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email