TURNIRI POVODOM DANA GRADA Sportska subota rezervirana za pikado i šah

TURNIRI POVODOM DANA GRADA Sportska subota rezervirana za pikado i šah

Subotnje prijepodne u znaku je sportskih priredbi odnosno turnira u organizaciji Udruge slijepih i slabovidnih osoba Pakrac – Lipik i Šahovskog kluba Pakrac – Lipik koji se pod pokroviteljstvom Grada Pakrac i Sportske zajednice održavaju povodom blagdana sv. Josipa – nebeskog zaštitnika grada.
U matičnom prostoru Udruge slijepih u bivšoj “staroj školi” na turniru u elektronskom pikadu osim pakračkih predstavnika sudjeluje još dvadesetak iz pet gostujućih ekipa s područja Daruvara, Bjelovara, Gradiške (BiH), Požege i Siska.


Čestitajući prisutnima blagdan sv. Josipa, Stanko Kovačić, predsjednik Udruge, između ostalog je kazao da su oni višegodišnji organizatori ovog turnira kroz koji, na svoj način, daju doprinos zajednici i obilježavanju gradskog rođendana. Zahvalivši domaćinu na ustrajnosti i sudjelovanju u obilježavanju gradske obljetnice gostima je pozdravne riječi uputio i dogradonačelnik Marijan Širac, poželjevši svima dobre rezultate, ali prije svega ugodno druženje i boravak u našem gradu.


Nešto kasnije je u prostoru gradske vijećnice u sklopu kompleksa Janković započeo i šahovski turnir u organizaciji lokalnog šahovskog kluba. Turnir je ove godine natjecateljski bogatiji jer se za razliku od prošle godine, kada se natjecalo 20 igrača, ove godine organizatoru odazvalo njih 26 koji će šahovsko umijeće demonstrirati u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Pravilnikom je određeno da se turnir igra švicarskim načinom (10 minuta po igraču). Prilikom svečanosti otvorenja natjecatelje su pozdravili Zlatko Ivanić, predsjednik kluba te Boris Risek, blagajnik istog, ali i glavni sudac turnira. Turnir su otvorili Marijan Širac, dogradonačelnik i Denis Relota, tajnik SZGP. Rezultate oba natjecanja objavit ćemo u našem tiskanom izdanju.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone